În ce și-a găsit Lili Sandu refugiu după naștere

De Unica.ro, pe

Lili Sandu (42 de ani) a devenit mama unui fiu, Thomas Jay Cristian (1 an și jumătate), în august 2020. Invitată în emisiunea „Vorbește lumea”, actrița a vorbit despre provocările din primul ei an în calitate de mamă.

În ce și-a găsit Lili Sandu refugiu după naștere

„Totul se învârtea în jurul copilului. Mă spălam pe păr la două săptămâni. La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă. Mi-a fost foarte greu. Comunitatea mea a reacționat și femeile mi-au dat putere. Și spuneam: «Asta simt. Am anxietate. Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc»”, a declarat Lili Sandu, în emisiunea „Vorbește lumea”.

„În cazul meu, alcoolul a fost un refugiu. Acum, a nu se înțelege că l-am dus la extrem. Nu încurajez, dar acolo, un strop, pe podeaua băii, când nu mai poți. Eu știam, din ce am auzit, că nu va fi doar cu lapte și miere și beatitudine. Pentru mine, primul an de maternitate a fost un carusel al emoțiilor pe care nu știam că le voi avea. Mi-a fost greu să mă regăsesc. Nu puteam să-mi contorizez emoțiile. Nu înțelegeam clar iubirea aia de care îmi spuneau toți înainte să nasc”, a completat.

Tot despre primul an de maternitate, Lili mai spunea la începutul lunii mai, în mediul online: „Pentru mine a fost confuzie, a fost clar anxietate, teamă, îndepărtare cumva de Silviu, de relație. Na, 1+1 nu mai făceau 2, făceau 3 și atunci era normal… Nu mai exista nicio fărâmă de putere sau de vigoare pe care să o pot folosi în relație. Epuizarea fizică și psihică și-au spus clar cuvântul”.

„Cu siguranță, unul dintre cele mai puternice sentimente din primul an de maternitate a fost o pierdere a identității mele ca femeie, o redescoperire a mea și un nou capitol, o nouă eu, de această dată mamă. Mi-ar fi plăcut să fi avut un jurnal al acestor stări și bune și frumoase și mai puțin frumoase”, a încheiat.

Lili Sandu, despre depresia post-natală: „Sunt zile în care abia reușesc să mă ridic din pat”

În iunie 2021, în mediul online, Lili a vorbit despre depresia post-natală. „Se întâmplă să lipsesc cu zilele din social media, iar asta înseamnă că acest mic omuleț este într-o continuă transformare și are nevoie de toată atenția mea”, a început.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Cum arată Lili Sandu nemachiată. „O femeie poate arăta superb și fără tone de machiaj”

Ce a determinat-o pe Lili Sandu să studieze nutriția. „A început cu o problemă de sănătate”

Cum a revenit Lili Sandu la greutatea de dinaintea sarcinii

Lili Sandu, semnal de alarmă pentru Poliția Rutieră. „Chiar nu e de glumă”

„Sunt zile în care abia reușesc să mă ridic din pat, pentru că-mi simt corpul extenuat sau momente în care mintea mea o ia aiurea și-mi dă o senzație de «feeling down», iar atunci tot ce-mi doresc este să-mi strâng în brațe băieții și să realizez că orice ar fi nu sunt singură”, a continuat.

„M-am tot gândit, încă de când am născut și [pentru că] am tot așteptat-o, pentru că era una din problemele majore post-partum, la depresia post-natală. Vă spun sincer că nu am avut deloc momente care să mi se pară suspicioase”, a continuat. „Dar, de câteva zile parcă ceva e schimbat…”, a completat.

„O fi doar suma nopților nedormite, hormonii încă nelalocul lor 😬 sau doar momentele în care mă reîntorc la mine. P.S. Sunt momente în care mă uit la pozele cu TJ bebeluș și plââââng ca o prostănacă gândindu-mă unde naiba fuge timpul ăsta… parcă nu ajung să mă bucur îndeajuns de el, așa cum este acum. #filădinjurnal #gândurilemele”, a încheiat actrița.

Lili Sandu și Silviu Țolu s-au logodit în 2019, în Istanbul, în ziua în care actrița a împlinit 40 de ani. Silviu a făcut pasul cel mare în Istanbul, pentru că acolo s-au cunoscut el și actrița.

„Ea a venit cu o prietenă în Istanbul, iar eu munceam acolo, făceam documentare pentru blogul meu. Acolo ne-am cunoscut. Știam vag despre ea și lucrul ăsta m-a ajutat foarte mult. Știam că fusese cântăreață și actriță. Nu ne-am ascuns, ci am vrut să fim discreți”, spunea Silviu Țolu în trecut.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter