Klaus Iohannis, cu bicicleta la Cotroceni. Ce mesaj a transmis președintele

De Unica.ro, pe
Klaus Iohannis a renunțat astăzi la mașină și a mers pe bicicletă până la Palatul Cotroceni. Președintele s-a alăturat campaniei Vinerea Verde, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în luna martie „Vinerea Verde”, o campanie de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice, pentru reducerea poluării. Pentru a încuraja inițiativa, Klaus Iohannis a mers cu bicicleta de la statuia Aviatorilor și până la Palatul Cotroceni astăzi, 23 aprilie 2021. Acesta a purtat cască de protecție și mască.

„Am ales astăzi un mod de transport ecologic și sănătos – bicicleta. Mă alătur astfel campaniei #VinereaVerde și vă încurajez pe toți să renunțați la mașina personală atunci când se poate și să folosiți bicicleta, trotineta, mersul pe jos sau transportul în comun. Sunt gesturi mici, dar cu impact pozitiv major asupra sănătății noastre și a Planetei”, a transmis șeful statului pe pagina sa de Facebook, acolo unde a publicat și câteva imagini.

Citește și: Când vor publica Smiley și Gina Pistol imagini cu chipul fiicei lor

O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

Un cântăreț american a dezvăluit că este femeie transgender

Barby Kelly, fosta componentă a trupei The Kelly Family, a murit la 45 de ani

Klaus Iohannis: „Mersul pe bicicletă e foarte sănătos”

Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina personală. O alternativă – aici și autoritățile au de lucru – e transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, a mai spus acesta, potrivit Digi24.

Nu este prima oară când președintele Klaus Iohannis iese cu bicicleta la plimbare.

„Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp şi de vreme. Cred că aici se impun câteva măsuri foarte, foarte serioase, de îmbunătăţire şi a infrastructurii de trafic, dar şi a reglementărilor în trafic. În rest, mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, mai multă lume pe bicicletă, dar cu timpul se întâmplă şi asta (…) Am făcut 3 minute de la reşedinţă şi până aici, m-am salutat cu câţiva şi am văzut feţe surprinse”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliştilor în 2018.

Intră în GALERIA FOTO să vezi mai multe imagini cu președintele Klaus Iohannis, surprinse în această dimineață.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter