Kim Kardashian se alătură celebrităților care vor boicota Facebook și Instagram

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 septembrie 2020, 09:59
Kim Kardashian și alte zeci de vedete au anunțat că își vor îngheța conturile de pe rețelele de socializare pentru a protesta față de răspândirea “urii, propagandei și dezinformării”.

Kim Kardashian West, în vârstă de 39 de ani, se alătură campaniei #StopHateforProfit, organizată de activiști pentru drepturile civile. Aceasta, alături de alte celebrități, printre care se numără actorii Leonardo DiCaprio, Sacha Baron Cohen, Ashton Kutcher și Jennifer Lawrence, precum și cântăreața Katy Perry, își vor îngheța conturile astăzi, 16 septembrie 2020, pentru 24 de ore.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Motivele pentru care Kim Kardashian și alte staruri de la Hollywood boicotează rețelele de socializare

“Nu pot să stau și să tac în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei și dezinformării – create de grupuri pentru a semăna diviziunea și a despărți America. Dezinformarea distribuită pe rețelele sociale are un impact serios asupra alegerilor noastre și subminează democrația noastră”, a scris Kim Kardashian.

“Nu pot să stau cu brațele încrucișate în timp ce aceste platforme ignoră grupurile și postările care raspândesc dezinformarea și ura”, a transmis și Katy Perry.

Citește și: Reality show-ul “Keeping Up With The Kardashians” a ajuns la final. Anunțul făcut de Kim Kardashian

Și actorul Ashton Kutcher, care are milioane de urmăritori pe aceste platforme, a declarat că „aceste instrumente nu au fost construite pentru a răspândi ura și violența”.

Organizatorii campaniei #StopHateforProfit, care a fost lansată în iunie, acuză Facebook și Instagram că nu au luat suficiente măsuri pentru a opri discursul de ură și dezinformarea. Mii de companii și grupuri majore pentru drepturile civile s-au înscris în campanie, potrivit BBC.

Sursă foto: Profimedia

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter