Astăzi Horaţiu Mălăele împlineşte 60 de ani! La mulţi ani!

De Diana Zagrean, pe

Născut la Târgu-Jiu, actorul, regizorul, caricaturistul şi scriitorul Horaţiu Mălăele împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 60 de ani.
Actorul, regizorul, scriitorul şi caricaturistul Horaţiu Mălăele va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame din Capitală, joi, în prezenţa partenerilor de scenă şi a prietenilor săi, dar şi a primarului general Sorin Oprescu, care îi va înmâna Placheta Bucureştiului.
Horaţiu Mălăele este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, la clasa maestrului Octavian Cotescu.
În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, jucând în numeroase roluri de dramă şi comedie.
Printre spectacolele cu mare succes la public se numără: „Puricele”,”O sărbătoare princiară”, „Poiana boilor”, „Podu'”, „Lecţia”, „Măscăriciul”, „Revizorul”, „Carlo contra Carlo”, „S-a sfârşit cum a-nceput”.
În 1975 a debutat şi în film, în „Muntele ascuns”, în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, pentru ca apoi să fie distribuit în pelicule de mari regizori români, ca Alexandru Bocăneţ, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu şi alţii. În 2000, a jucat în „Amen”, în regia lui Costa-Gavras, pentru ca în 2008 să regizeze primul său film, „Nunta mută”.
Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi premii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru „Mincinosul”, trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru „Unde-i revolverul”, în 1998 etc.
Foto: Facebook

Indiciul de astăzi, 1 august este IUBIT

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter