Florin Zamfirescu se retrage din teatru: ”Nu mi-am imaginat că o să trăiesc 70 de ani”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 14 martie 2019, 12:37
Florin Zamfirescu este o emblemă a teatrului românesc, un mare actor pe care am avut onoarea de a-l admira în roluri memorabile în diferite producții cinematografice: “Filip cel bun”, “Dincolo de pod”, “Actorul și sălbaticii”, “Iarba verde de acasă”, “Moromeții”, “Năpasta”, “Moartea domnului Lăzărescu”, dar și pe micul ecran, o scurtă perioadă de timp, în telenovela fenomen “Inimă de țigan”.

Florin Zamfirescu și-a anunțat retragerea din lumea teatrului într-o emisiune de televiziune. După o carieră impresionantă și 50 de ani în slujba teatrului, recunoscător pentru tot ceea ce a realizat, actorul se gândește să-i spună adio scenei: “Am venit să-mi anunţ retragerea. Peste o lună, pe 12 aprilie, fac 70 de ani. Nu mi-am imaginat niciodată că o să trec peste anul 2000. Uite că a trecut. Nu mi-am imaginat că o să trăiesc 70 de ani”, – a dezvăluit Florin Zamfirescu în emisiunea “Agenția Vip“.

Florin Zamfirescu

Florin Zamfirescu a explicat și care este motivul clar al retragerii sale din teatru: “Am ajuns la o vârstă la care am simţit asta. Vreau să văd ţara, vreau să stau cu cei patru nepoţi ai mei. Sunt orfan, acum 30 de ani a murit tata, în ianuarie a murit mama, şi am avut aşa o revelaţie. Am zis. Am avut experienţele unor colegi care au luat  drumul din teatru direct spre cimitir, şi nu e bine. Eu vreau să mă mai bucur de viaţă, totuşi, să pot şi eu să călătoresc, să văd ce e frumos, pentru că am făcut toate acestea doar în slujba pe care am avut-o. Am muncit foarte mult în viaţa asta, am dormit în frig, pe paie, m-am îmbolnăvit, am spaime, am temeri, am coşmaruri cu scene din filme. Eu zic că am ajuns la capăt. E timpul să spun STOP”, – a transmis actorul, conform click.ro.

Florin Zamfirescu a știut întotdeauna să îmbine cariera cu viața personală, probabil acesta fiind și unul dintre marile sale secrete: “Pasiunea pentru meseria asta m-a urmărit toată viaţa. M-a terorizat, chiar. De-a lungul vieţii, am avut trei divorţuri. Niciunul dintre ele nu m-a dat peste cap în aşa măsură încât să-mi ratez măcar o parte a carierei… Nu am amestecat niciodată meseria cu viaţa particulară”, a declarat Florin Zamfirescu în trecut, potrivit ziarulmetropolis.ro.

Florin Zamfirescu a fost căsătorit timp de 21 de ani cu actrița Cătălina Mustață, de care a divorțat în anul 2012, iar de șase ani, trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Daciana Toma, de profesie medic, însă nu-și mai face planuri de căsătorie. Are doi copii, ambii actori cunoscuți, inclusiv din telenovele: pe Ștefana Samfira, și pe Vlad Zamfirescu.

Florin Zamfirescu a început anul cu o mare tristețe în suflet. Actorul este în doliu după ce mama acestuia, tanti Zizi, așa cum era alintată în familie, s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani.

Sursă foto: Arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter