Drama pe care Stela Popescu a ascuns-o timp de 19 ani, în spatele zâmbetului cuceritor

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 24 noiembrie 2017, 17:26
A fost una dintre cele mai iubite actrițe de comedie, dar în spatele zâmbetului său cuceritor s-a ascuns o tinerețe greu încercată. Stela Popescu nu a avut nicio veste de la tatăl său timp de 19 ani, iar mama ei s-a chinuit să o crească.

Pe când era doar un copil, tatăl regretatei artiste, Vasile Popescu, a plecat în Siberia și, timp de 19 ani, nu a mai dat niciun semn de viață. Familia și cunoscuții îl credeau mort. Rămasă singură, mama ei a fost nevoită să își găsească repede un soț, pentru a nu fi exilată în Basarabia, acolo unde își avea originile.

„Am trăit timpuri foarte grele. Tata a plecat în Siberia şi nu am mai primit nici un semn de la el 19 ani. Am crezut că e mort. Între timp, românii au vrut să îi trimită pe basarabeni înapoi în Basarabia, iar mamei îi era foarte frică, pentru că nu ne trimitea acasă la bunica, ne trimitea cine ştie unde. Aşa că a făcut o căsătorie de convenienţă”, a povestit Stela Popescu, într-un interviu acordat ziarului Click în anul 2013.

Noul ei tată era un om simplu, dar muncitor, care s-a străduit să asigure un trai decent familiei.

„Era un om foarte cumsecade. Simplu, dar muncitor. Aveam nevoie de bani şi era foarte greu cu munca în Ardeal, aşa că a cumpărat un motor de tăiat lemne şi un măgar şi mergea din poartă în poartă şi tăia lemne. Încă nu era gaz metan în toată ţară, aşa că se câştiga foarte bine din chestia asta”, spunea Stela Popescu în cadrul aceluiași interviu.

După 19 ani, Stela Popescu și-a revăzut tatăl biologic în Basarabia, unde a reușit să plece cu dificultate. A reuşit să îşi aducă părintele înapoi în România abia în 1977. În cele din urmă, părinții ei s-au recăsătorit, după 38 de ani.

Reamintim că îndrăgita actriță Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă pe 23 noiembrie, la domiciliul ei. Actrița suferea de mulți ani de diabet. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a găsit-o prăbuşită în casă.

Citește și – Top 10 replici memorabile ale actriței Stela Popescu

Citește și – Viața actriței Stela Popescu în imagini

Foto – Hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter