Daniel Osmanovici: „E greu să fii tată de fată și să nu te transformi în arici”. Ce spune despre soția sa, după 20 de ani de relație / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 20 martie 2023, 12:44

Daniel Osmanovici recunoaște că este un tată gelos. Prezentatorul Focus matinal este foarte atent la fiecare mișcare a fetiței lui și încearcă să-și controleze comportamentul.

Daniel Osmanovici este un tată gelos când vine vorba despre fiica lui. Prezentatorul de la Prima TV recunoaște că este greu să fii tată de fată. El caută să nu se transforme în arici atunci când vede un băiat prin preajmă și își temperează pornirile. Comunică mult cu fiica lui și caută să-i dea răspunsuri la orice întrebare pe care i-o adresează fiica.

Daniel Osmanovici, un tată implicat si un soț atent

O relație excepțională o are și cu fiul lui, dar și cu soția alături de care trăiește o poveste de dragoste de 20 de ani. Daniel Osmanovici ne-a dezvăluit secrete din viața lui de familie, în interviul exclusiv pentru unica.ro.

Daniel, ești un mândru tătic. Ai o fetiță și un băiețel. Crezi că vei fi un tată over protective cu ei, mai ales cu Teea?

Am tendința asta. E greu să fii tată de fată și să nu te transformi într-un arici de fiecare dată când vezi un baiat sau un comportament pe care îl consideri neadecvat. Caut să vorbesc mult cu ea, mereu și despre orice așa încât să îmi temperez pornirile.

Pe măsură ce crește îmi dau seama că este esențial să vorbesc cu fata mea, altfel pot să se adune multe întrebări la care prefer eu să dau răspunsul. Cât despre băiat, el crește și este un zeu. Îl iubesc dincolo de cuvinte și dezvolt o relație de prietenie cu înțelegerea că mama lui are prioritate. Sunt dincolo de mulțumit pentru că le place să facă sport.

Daniel Osmanovici, despre rolul de tată pentru cei doi copii: „Până la 2 ani ai tot felul de manuale, după doar răbdare și calm”

Cum este relația dintre copiii tăi?

Sunt prieteni. Au o relație foarte strânsă și frumoasă pe care am încercat să o cultivăm, noi ca părinți din momentul în care Radu era încă în burtică. Cum spuneam, fără comunicare nu se poate face nimic. Ambii copii sunt în stadii de dezvoltare și cu întrebări specifice vârstei. Nu este ușor, pentru că până la 2 ani ai tot felul de manuale, după doar răbdare și calm pentru ce vine. Discuțiile deschise, sinceritatea și respectul sunt baza relației pe care o am cu cei doi zei.

Care sunt topicurile pe care nu te vezi abordându-le cu ei, urmând să plasezi sarcina acelor discuții către soția ta?

Nu știu dacă e cazul, până acum nu s-a întâmplat așa ceva. Am discutat amândoi orice nelămuriri sau curiozități au. Cumva nu cred că ai de ales, sau mai bine zis e bine să alegi să discuți și să te pregătești pentru orice întrebare vine către tine.

Curiozitățile sunt variate și din ce în ce mai complexe, dar nu știu să fie un subiect pe care să nu îl pot aborda. Înțeleg că sunt chestiuni delicate sau despre care pur și simplu un pot avea cunoștințe, mai ales în cazul fetei, dar caut să ofer tot ce pot până ce acel răspuns va fi completat de soție. Colaborarea dintre noi este esențială pentru a răspunde la orice ar întreba cei mici.

Daniel Osmanovici, 15 ani de căsnicie, 20 de relație: „Ceva bun reușesc să fac”

Că tot am vorbit de soția ta. Cum este Daniel Osmanovici ca soț

Răspunsul cred că e valabil oferit de soție. Sper că sunt echilibrat, galant, respectuos și de ajutor. Cât despre lucruri mai puțin bune …sigur sunt și acelea, dar sper să fie echilibrate de cele bune. NU știu dacă e cazul să vorbesc mai mult despre mine, dar sunt totuși 15 ani de căsnicie și 20 de când suntem împreună, ceea ce mă face să cred că ceva bun reușesc să fac.

„Violența verbală, bădărănismul, apropourile sexuale au devenit atât de frecvente încât reacția unei femei este de respingere la complimente”

În prezent mai există romantism? Mă refer în ceea ce îi privește pe bărbați.

Sigur mai există, doar că uneori complimentele sunt mai greu de înțeles și pot fi ușor confundat cu alte feluri de afirmații. Sigur mai este romantism. Problema este că violența verbală, bădărănismul, apropourile sexuale au devenit atât de frecvente încât reacția unei femei este de respingere la complimente.

Nu știu dacă romantismul s-a schimbat, dar așa cred …cel puțin față de ce reprezenta și cum se manifesta pe vremea părinților noștri sau ce vedem în filme. Important este să nu renunțăm și să arătăm că a fi galant și respectuos nu este o excepție, iar un compliment nu ascunde altceva decât o apreciere la adresa calităților, de tot felul pe care le are o femeie.

Daniel Osmanovici, despre rolul de soț, și de tată

Ai o căsnicie fericită. Dacă ar fi să oferi câteva sfaturi pentru cei care vor să devină părinți, dar au temerea că asta le va afecta cuplul, care ar fi acelea?

Nu este un sfat sau o rețetă pentru așa ceva. Comunicarea cred că este baza și de aici fiecare cuplu trebuie să construiască. Poți adăuga înțelegere, empatie, compasiune și motivele pentru care au ajuns să fie împreună, să decidă să devină părinți.

Nu îmi dau seama dacă se poate oferi o rețetă, pentru că ține de cum funcționează fiecare cuplu, chimia dintre parteneri. Te uiți că sunt destule cazuri în care după 20 de ani de căsnicie ajung să aleagă drumuri separate. Viața e plină de surprize și e bine să o tratăm ca atare, să ne bucurăm de ea să fim echilibrați în acțiuni.

Ce crezi sau știi că iubeste cel mai mult soția la tine? Dar ce îi displace, însă, iubindu-te, acceptă/ignoră?

Îmi place să cred că știu, deși oamenii se schimbă și poate mă înșel. Un lucru este cert, este o întrebare la care nu eu sunt cel care trebuie să răspundă. Oricum atunci când ceva nu funcționează …e loc de discuție, de comunicare. Acum 15 ani erau anumite lucruri, ieri poate au apărut altele și de iubit și de displăcut.

Daniel Osmanovici: „Cred că este un element de sănătate pentru orice relație”

Tu faci mult sport, ai un regim de viață echilibrat. Însă, consideri că un bărbat trebuie să apeleze și alte unelte pentru a-și ajuta corpul – tratamente cosmetice, alte intervenții?

Cu siguranță DA. Dincolo de felul în care vârsta îți schimbă corpul, ritmul vieții își pune și el amprenta. Cred că bărbații sunt din ce în ce mai conștienți de felul în care arată și este parte firească din rutina de zi cu zi a fiecăruia. Nu știu care sunt acele unelte, că vorbim de creme, intervenții sau diete. Dar dacă întrebi un medic dintr-un cabinet de înfrumusețare vei afla că procentul bărbaților care fac schimbări sau doresc ajustări, că nu știu cum să le spun altfel, sunt din ce în ce mai mulți.

Este martie. Ai în plan o escapadă romantică alături de soție sau te-ai gândit la un cadou anume?

Avem micile noastre tabieturi, micile noastre aranjamente și locuri în care evadăm …în orice lună, fiecare lună. Orice este o altă lună din cele 12 ale anului în care am ocazia să fac ceva special. E frumos că ne surprindem cu spectacole sau ieșiri și avem cum să profităm de aceste momente. De altfel cred că este un element de sănătate pentru orice relație.

Foto: PR Prima TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter