Cum s-au cunoscut Elena și Nicolae Ceaușescu

De Mădălina Manole, pe
Elena și Nicolae Ceaușescu s-au cunoscut într-o zi de 1 mai, undeva în Ferentari. Detaliile despre modul în care a luat naștere idila celor doi au fost dezvăluite chiar de Mircea Oprean, ginerele fostului dictator.

Elena Petrescu și Nicolae Ceaușescu s-au cunoscut în anul 1939 la un bal de 1 mai dedicat Zilei Muncii care avea loc pe strada Veseliei din Ferentari. Pe atunci, Elena avea doar 22 de ani și era membră a tineretului comunist, iar Nicolae, mai mic cu 1 an decât cea care avea să-i devină soție, era membru de 7 ani al Partidului Comunist Român. Elena s-a făcut imediat remarcată în ochii viitorului președinte având în vedere că a fost aleasă Regina Balului: „Regina balului era aleasă în funcție de voturile participanților. Soacră-mea a câștigat acel concurs”, a declarat Mircea Oprean, ginerele fostului dictator Nicolae Ceaușescu, la Antena 3, conform Libertatea.

În cartea sa „Ceauşescu – un fanatic al puterii, Biografie neretuşată“ (Editura Românul, 1994), istoricul Ion Petcucă relatează că cei doi s-ar fi “văzut” mai devreme, respectiv pe 1 aprilie 1939, atunci când Ceaușescu ar fi fost la Cercul cultural al breslei din îmbrăcăminte, „unde a fost prezentă şi tânăra Lenuța Petrescu, țesătoare la fabrica Jaqard“.

Pe de altă parte Petre Gigea, fost consilier al preşedintelui Nicolae Ceauşescu și fost ministru de Finanțe, cu peste 41 de cărți publicate până în prezent a dezvăluit pentru gds.ro că acesta nu purta verigheta și că avea un tic nervos extrem de frecvent: „Avea un tic nervos, se uita mereu la ceas să vadă ce oră este… Avea un ceas rusesc, obişnuit. Nu purta verighetă, nu ştiu care a fost explicaţia!” De asemenea, tot acesta a mărturisit și faptul că Nicolae Ceaușescu nu avea cel mai mare salariu din România, cu toate că era președintele țării.

Citește și – Adelina Pestrițu a dezvăluit numele fetiței pe care o așteaptă

Citește și – La 60 de ani, Sharon Stone își dezvăluie secretele frumuseții

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter