Prima întâlnire cu părinții partenerului – trucuri pentru a face o impresie bună

De Unica.ro, pe

Întâlnirea cu părinții partenerului este un pas important în relație. Tocmai de aceea este important să faci o impresie bună.

Părinții reprezintă adeseori o parte semnificativă a vieții pe care o construiești cu partenerul tău. De aceea este important să oferi o primă impresie bună. Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, a explicat într-un articol pe Libertatea care sunt lucrurile pe care le poți face pentru a lăsa o primă impresie pozitivă asupra părinților partenerului tău.

Nu încerca să fii altcineva decât cine ești

Sinceritatea este cheia atunci când întâlnești părinții partenerului. Dacă te străduiești excesiv să intri în grațiile lor, există riscul ca eforturile tale să pară lipsite de sinceritate. Tu nu te vei simți bine în pielea ta, partenerul va ști că ceva este în neregulă, iar părinții lui ar putea să își facă o primă impresie greșită despre tine, și să creadă că ești cineva care nu ești de fapt.

Amintește-ți că respectul este o prioritate

Oferă respect, și vei primi respect înapoi. Dacă se întâmplă să descoperi că tu și părinții partenerului nu aveți prea multe puncte în comun, sau că există posibile subiecte care ar putea să nască certuri, este important să îți amintești că acest lucru nu înseamnă că merită să fie tratați necorespunzător.

Citește și: Relația cu socrii: cum o gestionezi fără să iasă scântei

Citește și: Semnele care îți arată că trebuie să iei o pauză în relație

Citește și: Cum gestionezi corect banii în cuplu, pentru a evita certurile

Citește și: Întrebări pentru iubit. 50 de întrebări pe care să i le pui ca să vă întăriți relația

Nu forța lucrurile

Procesul de cunoaștere a unui om cere timp, iar acest lucru este valabil și în situația în care îi cunoști pe părinții partenerului. Pornește conversații prin care să îi cunoști treptat pe aceștia. Nu presa pentru detalii intime și nu le oferi de la prima întâlnire, dar nu te pierde nici în discuții despre lucruri banale sau generale. Puțin umor te poate ajuta, dar adaptează-l la audiența ta.

Descoperă puncte comune

Tu și părinții partenerului aveți deja un punct comun: iubiți aceeași persoană. Acest lucru poate fi deja un prim pas în a discuta despre subiecte care contează pentru ambele tabere, cum ar fi copilăria partenerului. Poți să îi întrebi pe părinții lui și ce hobby-uri au, la ce filme se uită, care sunt emisiunile lor preferate, cum este la muncă, unde au crescut.

Evită subiectele sensibile

Pentru a evita posibilele conflicte, este bine să eviți ca la prima întâlnire cu părinții partenerului să discuți despre subiecte politice, știri și evenimente controversate, sexualitate, credințe și teorii religioase, relații anterioare. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să le eviți la infinit, dar este mai bine să aștepți să descoperi treptat personalitățile părinților partenerului, pentru a ști cum să abordezi aceste subiecte.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter