Cele șapte semne că tu și partenerul tău sunteți compatibili

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 noiembrie 2022, 17:55

Într-o relație de succes, este important ca cei doi parteneri să fie compatibili în ceea ce privește aspectele fundamentale.

Este normal să existe diferențe între parteneri. Însă există anumiți factori care determină cât de compatibili sunteți tu și jumătatea ta pe termen lung. Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, a explicat într-un articol pe Libertatea care sunt semnele că tu și partenerul sunteți compatibili.

Știți lucruri pe care nu le știe nimeni altcineva despre persoana de lângă voi

Fie că este vorba despre detalii intime din viața ta, fie că e vorba de secrete mari, împărtășirea acestor detalii cu partenerul arată că vă potriviți. Onestitatea este importantă, pentru că demonstrează că te implici cu adevărat în relația de cuplu și îl iubești pe celălalt.

Vă place să petreceți timpul atât împreună, cât și separat

La începutul relațiilor este dificil să stai departe de persoana pe care o iubești. Însă într-o relație pe termen lung, este esențial să petreci timp și separat de partener. Timpul separat vă permite să vă dezvoltați hobby-urile și să păstrați legătura cu familia și prietenii. În plus, revederea este cu atât mai plăcută!

Aveți interese comune

Nu trebuie ca fiecare hobby al tău să îl aibă și partenerul, sau vice-versa. Însă partenerii compatibili depun efortul de a petrece timp împreună, făcând lucruri care sunt plăcute de ambele părți. Poate că amândurora vă place să dansați, sau poate amândoi sunteți cinefili, important este să existe teren comun.

Citește și: Ce poți face dacă partenerul tău păstrează legătura cu fosta

Citește și: Cum îți dai seama când gelozia din relație depășește limitele normale și devine toxică

Citește și: Reproșurile și resentimentele în relația de cuplu: cum erodează iubirea

Citește și: Ghosting-ul, „boala” relațiilor moderne – ce este și cum îl recunoști?

Din când în când apar și neînțelegeri

Înțelegerile sunt inevitabile. Nu poți fi de acord cu partenerul asupra oricărui aspect. Neînțelegerile ocazionale nu ar trebui să vă afecteze sentimentele și dinamica relației, atâta timp cât sunteți dispuși să ascultați și să luați în considerare și părerea celuilalt.

Sunteți dispuși să rezolvați problemele serioase

Problemele majore sunt acelea care țin de gestionarea banilor, de așteptările pe termen lung, de religie și de unde locuiți. Ele trebuie gestionate cu responsabilitate și maturitate de ambele părți, iar atunci când este nevoie, este important ca partenerii să fie dispuși să facă compromisuri.

Există atracție și chimie între voi

Sexul nu este totul. Cu toate astea, el este o parte importantă pentru persoanele care nu se regăsesc în spectrul asexualității. De la săruturi în momente neașteptate și atingeri afectuoase, manifestarea dorinței pe care cei doi parteneri o simt va face relația să înflorească.

Prietenii și familia îți cunosc partenerul și îl acceptă

Într-o relație sănătoasă, partenerii ar trebui să fie mândri de persoana pe care au ales-o și să nu se rușineze din a o prezenta prietenilor și familiei. Atât prietenii, cât și familia, au un rol important în viața noastră, astfel încât o relație armonioasă între aceștia și partenerul tău este importantă.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter