Cum arată fiica cea mică a lui Radu Beligan. Este de o frumusețe rară și a moștenit talentul tatălui său

De Amelia Matei, pe
Regretatul actor Radu Beligan nu mai are nevoie de nicio prezentare. A fost unul dintre cei mai importanți actori români, în 2013 a fost inclus în Cardea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru și chiar a fost inclus într-un top  al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului, alături de celebrități precum Robert De Niro, Martin Scorsese sau Woddy Allen.

Citește și – Cum arată și cu ce se ocupă fiica Margaretei Pâslaru

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, în comuna Galbeni, judeţul Bacău, fiind urmaș al unuia dintre frații lui Ion Creangă.

Actorul, care a făcut cinste României timp de șapte decenii pe scena teatrului, a murit în vara lui 2016, la vârsta de 97 de ani. A lăsat în urmă, însă, o fiică ce îi calcă pe urme.

Este vorba despre Lamia Beligan, fata cea mică a maestrului, rezultată din mariajului lui cu scriitoarea Măriuca Beligan.

Dacă la început era privită doar ca fiica marelui actor, astăzi este ea însăşi este un artist împlinit şi apreciat pentru talentul său actoricesc.

Născută în 1966 în Bucureşti,  prima ei pasiune a fost dansul. A urmat Liceul de Coregrafie George Enescu şi visa să devină balerină. Dar a fost nevoită să renunțe la visul ei din cauza unui accident stupid. Dorinţa de a face teatru s-a născut  mai târziu, la înce­put  părându-i-se  o opţiune posibilă şi apoi a devenit o adevărată pasiune. A urmat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, pe care l-a absolvit în 1990.

În prezent, Lamia Beligan este actriță a Teatrului Național din București, dar a colaborat cu mai multe teatre din țară de-a lungul timpului.

Citește și – Fiica actorului Dem Rădulescu ESTE O FRUMUSEŢE DE FATĂ! Vezi asemănările cu tatăl ei

Foto – Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter