Cum a ajuns Simona Gherghe să lucreze la Antena 1

De Adelina Duinea, pe

Simona Gherghe (44 de ani) lucrează de mai bine de două decenii la Antena 1. Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la primul jurnal prezentat, gazda „Mireasa” a povestit cum a decurs interviul de angajare în București.

Cum a ajuns Simona Gherghe să lucreze la Antena 1

„9 aprilie 2002. Am ajuns la București, cu trenul de noapte. Aveam 23 de ani, eram cu tata, nu știam orașul, căci ultima vizită aici fusese în decembrie 1989. Nu-mi amintesc dacă aveam emoții, știu că mi-era somn. Am luat un taxi din gară, spre Băneasa. Ne-a plimbat mult, s-a prins că nu suntem de-ai locului, așa că șoferul chiar s-a oferit s-o facă pe ghidul”, a povestit.

„Am ajuns în redacția știrilor, în mijlocul unui breaking news. Toată lumea era agitată, se vorbea mult, se gesticula, aveam senzația că toți aleargă din montaj în redacție. Nu mai știu cine m-a preluat, cert e că am fost așezată pe un scaun, în regie. Practic în inima transmisiunii. Pe monitoare, Alessandra Stoicescu și Radu Coșarcă. Iar eu, la câțiva metri de ei. Cred că nici n-am îndrăznit să respir. Erau funeraliile Reginei Elisabeth (The Queen Mother)”, a continuat.

„După ediția specială, urma proba mea, în platoul Observatorului. Fusesem chemată de la Iași, unde eram corespondentul știrilor, iar cei din redacția de la București căutau un prezentator-reporter”, a completat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Gabriela Firea, despre prietenia cu Simona Gherghe: „Putea să fie altfel”

Simona Gherghe, atacată în platoul Acces Direct. „Nu au fost live”

Ce s-a întâmplat cu fiul Simonei Gherghe? „M-am speriat foarte tare”

„Aveam un sacou care stătea pe mine ca pe gard. I-am spune, acum, oversized… cert e că atunci nu era ce trebuia „pe sticlă”. Sandra m-a luat de mână și m-a dus în garderoba ei. Așa am ajuns să dau probă în sacoul ei roșu, de care mulți ani am pomenit”, a mai spus.

„Câteva ore mai târziu, în aceeași redacție, de la biroul Sandrei, căutam o chirie, undeva în Nord. De parcă aș fi știut cartierele… Tata mă aștepta vis-a-vis de Antena, era pe vremuri o cofetărie. Să fi stat acolo vreo 12 ore. La capătul lor, eram angajata Observatorului. Ziua aceea avea să-mi schimbe viața. Pe 15 aprilie 2002, am prezentat primul meu jurnal de știri, în direct, la Antena 1. Acum fix 20 de ani! Restul e istorie. Istoria a jumătate din viața mea”, a încheiat.

Simona este mama a doi copii, o fiică și un fiu, Ana Georgiana (4 ani) și Vlad Ioan (2 ani). Simona și soțul ei, Răzvan Săndulescu, s-au căsătorit civil în 2017, în timp ce prezentatoarea de televiziune era însărcinată în opt luni cu fiica lor. În aprilie anul acesta, perechea va aniversa 4 ani de la cununia civilă, iar în iulie, 4 ani de la cea religioasă.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter