Cori Grămescu: Dieta proteică. Pro sau contra?

A venit vara şi toată lumea este din ce în ce mai preocupată de felul în care arată. Ne aflăm într-o perioada în care timpul parcă s-a comprimat şi vrem ca lucrurile să se întâmple cât mai repede.
Bineînţeles, această teorie se aplică şi în cazul slăbitului. “Vreau o dietă cu care să slăbesc uşor și să nu-mi fie foame!” Ca-n basme sună, nu?

(PRO)teine

Chiar se poate. Avantajul dietei bazate pe produse din carne, ouă, brânzeturi şi lactate are avantajul că, spre deosebire de alte diete draconice, chiar funcţionează şi nu îţi este foame! După o masă compusă doar din carne şi salată verde, te simţi mai sătulă decât după două meniuri fast-food.
În plus, cu dieta proteică şi sport regulat, slăbeşti rapid şi nu pierzi masa musculară. Este, de altfel, dieta favorită a sportivilor de performanţă.

Şi totuşi…

Există şi reversul medaliei. Consumul de carne în exces forţează rinichii şi favorizează dezvoltarea florei de putrefacţie în colon, reprezentând un factor de risc al cancerului de colon.

Alte riscuri la care te supui dacă ţii dieta proteică pe termen îndelungat sunt aciditatea, care favorizează dezvoltarea unui mediu pro-inflamator, ce poate duce la îmbolnăvirea organismului sau chiar la gută.

Ce poţi schimba, află din blogul lui Cori Grămescu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter