Complicațiile coronavirusului: Unui actor i s-a amputat piciorul din cauza bolii Covid-19

De Raluca Vițu, pe

Noul coronavirus produce efecte extrem de grave, nu numai la nivelul plămânilor. Unui actor, în vârstă de 41 de ani, internat în stare gravă în Los Angeles, i-a fost amputat piciorul drept, din cauza unei complicații apărute la sistemul venos.

Actorul Nick Cordero a primit medicamente pentru a împiedica formarea de cheaguri, dar în urma acestui tratament a suferit de hemoragie intestinală. Ca urmare, medicii nu i-au mai administrat medicamentele respective și au considerat că-i pot salva viața doar prin amputarea piciorului, potrivit CNN. Cordero fusese internat inițial la sfârșitul lunii martie pentru pneumonie, iar la câteva zile a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În scurt timp a fost intubat, pentru că starea sa se agrava accelerat și de atunci nu și-a mai recăpătat cunoștința.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

Potrivit medicilor, acesta ar fi o nouă complicație asociată cu noul coronavirus. Specialiștii au constata că din ce în ce mai multe persoane cu Covid-19 tind să dezvolte cheaguri de sânge ce pot ajunge la plămâni sau la inimă, provocând embolie pulmonară sau stop cardiac.

„Virusul ne afectează plămânii, dar pare să cauzeze o inflamație în întreg corpul”, a declarat dr. Viren Kaul, specialist pneumolog și profesor universitar. Din acest motiv este vital ca doctorii să-i depisteze cât mai rapid pe acei pacienți care au un risc mai mare de a face cheaguri de sânge.

Nick Cordero este un actor canadian. A apărut pe Broadway în 2014 în musicalul “Bullets Over Broadway”, în rolul lui Cheech, pentru care a fost nominalizat la Premiul Tony pentru cel mai bun actor în roluri muzicale și la Drama Desk Award, pentru un actor remarcabil într-un musical.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter