CNCD, autosesizare după declarațiile făcute de Bianca Drăgușanu despre femeile scunde

De Unica.ro, pe

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după declarațiile făcute de Bianca Drăgușanu despre femeile mici de înălțime.

CNCD s-a autosesizat după ce Bianca Drăgușanu a făcut niște declarații controversate despre femeile scunde. Invitată în ediția din 17 septembrie a podcast-ului ZigZag, moderat online de George Tănase, vedeta a spus că „dacă nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic”.

Ce afirmații a făcut Bianca Drăgușanu despre femeile scunde

În contextul în care vorbea despre admirația ei pentru Kim Kardashian, Bianca Drăgușanu a făcut următoarele afirmații:

De exemplu, uite, despre Kim. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie un pic mai înaltă, măcar cu vreo 10-15 cm, cred că era mai mișto decât e. Dar are niște forme pe care eu mi le doresc și lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică, așa. Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă nu ești om. Ești pitic.

Eu, pentru că sunt înaltă îmi plac femeile înalte. Asta nu înseamnă că am vreo problemă cu femeile care sunt scunde, dimpotrivă, au și ele norocul lor că pot să ia ditamai papainoagele în picioare și să pară înalte. Ai avantaje și dezavantaje. Deci nu înțelege greșit, că nu vreau să devină o chestie virală și împotriva mea. Oricum, mă doare la papuc, dar mă rog…

Fiind mică de înălțime ai multe avantaje, probabil ești mai rapidă, probabil ai mai multă energie, probabil poți să îți iei tocuri de 15-18 cm, care sunt foarte sexy. Fiind înaltă, ai foarte multe dezavantaje, dar eu cred că femeile cu adevărat frumoase sunt femeile înalte. Miss Universe de ce are un metru 80, de exemplu? Dintotdeauna, de când există Missu pe planetă? a afirmat vedeta.

CNCD s-a autosesizat cu privire la declarațiile Biancăi Drăgușanu

Având în vedere afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu în cadrul podcast-ului ZigZag, moderat de domnul George Tănase de sâmbătă, 17 Septembrie 2022, difuzat pe canalul de YouTube „theXclusive”, am decis să mă autosesizez și să analizăm în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dacă aceste afirmații se încadrează în limitele libertății de exprimare sau constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor, a declarat Cristian Jura, secretar de stat CNCD, pentru Fanatik.

Citește și: Simona Halep și Toni Iuruc au divorțat. Prima declarație a afaceristului

Mihaela Bilic, ironizată de Dan Teodorescu în mediul online. „Dacă ne mai spuneți și că fumatul întărește plămânii…”

Mikaela Albu a împlinit 13 ani. Ce surpriză i-a făcut Iulia Albu

Madonna ar sugera că este gay, într-un clip pe TikTok

Care ar putea fi consecințele afirmațiilor pe care le-a făcut vedeta

Dacă Bianca Drăgușanu va fi găsită vinovată de discriminare, aceasta poate primi o amendă ce variază de la 2.000 – 100.000 de lei. De asemenea, CNCD ar avea dreptul să o oblige să publice în mass-media un rezumat al hotărârii de constatare.

Urmează să obținem transcriptul emisiunii ca să vedem cu exactitate afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu și să cităm părțile pentru a fi audiate. Vom analiza probele și declarațiile doamnei Drăgușanu. Nu doresc să mă antepronunț. Strict procedural, pentru afirmații ce aduc atingere dreptului la demnitate personală a unui grup de persoane, amenda minimă este în cuantum de 2.000 de lei, iar amenda maximă este în cuantum de 100.000 de lei.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate obliga partea care a săvârșit fapta de discriminare să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii de constatare, a mai spus secretarul de stat.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter