Antricot de vită cu sos Roquefort, rețeta lui chef Florin Dumitrescu

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 28 aprilie 2023, 17:26

Chef Florin Dumitrescu obișnuiește să își „răsfețe” urmăritorii de pe rețelele de socializare, cu unele dintre cele mai delicioase rețete. De această dată, el a ales să le împărtășească fanilor săi o rețetă care are ca vedetă carnea de vită.

Pentru cei care își doresc să gătească corect antricotul de vită, juratul de la Chefi la Cuțite a publicat pe Instagram o rețetă simplă, dar plină de savoare.

Antricot de vită cu sos Roquefort, rețeta lui chef Florin Dumitrescu

„Vremea asta îmi face o poftă de antricot de vită cu sos Roquefort. Și dacă tot mi-e poftă, vă scriu și vouă rețeta, poate vă influențează vremea și pe voi”, a scris celebrul bucătar pe social media, unde a postat și rețeta.

Citește și: Paste cu ciuperci, slănină și brânză. Rețeta lui chef Sorin Bontea de la Chefi la Cuțite face furori pe internet

Ingrediente:

800 gr antricot de vită
150 gr brânză Roquefort
80 ml smântână pentru gătit
70 gr unt
2 cepe
3 căței usturoi
30 gr mix nuci
Piper

Mod de preparare

Topiți brânza Roquefort într-o tigaie cu smântână de gătit, apoi mixați amestecul cu nucile tocate și le puneți din nou la fiert.

Într-o tigaie se prăjeste antricotul în unt, împreună cu usturoiul și cu ceapa tăiată pe jumătate. Imediat ce ceapa este coaptă, se scoate pe o farfurie, iar apoi antricotul îl acoperiți cu sos. Condimentați vita cu piper și gata.

Citește și: Pavlova, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu. Cum se prepară cel mai căutat desert de Paște

Alte rețete cu antricot de vită și sos Roquefort

Roquefort este o brânză franceză din lapte de oaie, cu pastă cu mucegai. Se produce în sudul Franței și în special în comuna Roquefort-sur-Soulzon, al cărei nume îl poartă.

Aceasta este produsă din lapte care provină exclusiv de oaie din rasa Lacaune. Laptele este încălzit la 28-34°C, închegat și coagulat, după care coagulul este tăiat, bătut, scurs și pus în forme pentru o a doua scurgere. Formele de brânză sunt sărate și perforate cu ace pentru o bună circulație a aerului, după care sunt maturate.

Citește și: Carmen Brumă, rețeta salatei anti-vergeturi din doar patru ingrediente: „Este foarte gustoasă și sățioasă!”

Citește și: Cum se prepară Samosa. Rețeta celei mai populare gustări de post

Rețeta unui delicios sos Roquefort o găsiți AICI. Aceasta merge de minune la numeroase fripturi.

Dacă chef Florin Dumitrescu v-a făcut poftă de antricot de vită, însă nu agreați gustul profund al brânzei Riquefort, puteți încerca o rețetă mai simplă, mai ca la mama acasă.

Rețeta de antricot de vită cu sos de roșii este rapidă, ușoară, iar preparatul finit vă va face să vreți să o repetați cât de curând.

Ingredientele necesare și modul de preparare al antricotului de vită cu sos de roșii le găsiți AICI.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter