Ce s-a întâmplat cu cel care a ucis-o pe Mihaela Runceanu, la 29 de ani de la crimă

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 20 aprilie 2018, 16:34
1 noiembrie 1989 a rămas în istorie ca fiind ziua în care Mihaela Runceanu a părăsit într-un mod tragic această lume. Artista a fost omorâtă în propria sa casă de către un tânăr de 21 de ani, pe nume Daniel Cosmin Ștefănescu.

Mihaela Runceanu avea doar 34 de ani când a fost ucisă cu sânge rece și o carieră în plină ascensiune. La momentul respectiv s-a considerat că motivul crimei a fost jaful, însă o mulțime de ipoteze au luat naștere pe baza acestui subiect. Unii spun ă ar fi fost lichidată de Securitate, în timp ce alții consideră că refuzul său de a plăti taxă de protecție interlopilor bucureșteni de la acea vreme ar fi determinat cauza morții sale.

Mihaela Runceanu

Daniel Cosmin Ștefănescu și victima sa, Mihaela Runceanu, se cunoșteau, erau prieteni de aproximativ un an, acesta trecându-i în nenumărate rânduri pragul, aducându-i casete video. În seara respectivă cei doi s-au uitat la un film, însă artista nu a rezistat până la final și a preferat să facă o baie și să se culce, călăul său fiind lăsat să rămână în locuință, ca dovadă că Mihaela Runceanu avea încredere în el. Acesta a așteptat să adoarmă și a ucis-o cu sânge rece, a ștrangulat-o și apoi a încercat să-i dea foc pentru a șterge urmele. Ceea ce s-a punctat la momentul respectiv este că artista avea părul ars și a purtat perucă în sicriu. Criminalul a plecat din casă cu mai multe obiecte electronice, bijuterii, cosmetice, haine și bani. A fost prins relativ ușor de Poliție și și-a recunoscut fapta de la prima înfățișare.

Mihaela Runceanu -crima si criminal

Daniel Cosmin Ștefănescu a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsă din care a ispășit doar o parte, mai exact 17 ani, ca urmare a unei grațieri făcută de Ion Iliescu în 2004, pe atunci președintele țării. Ulterior, eroarea grațierii a fost corectată și ucigașul s-a întors după gratii pentru încă 16 luni, fiind eliberat în 2006 pentru bună purtare. Faptul că nu-și găsea de lucru și reintegrarea în societatea românească era aproape imposibilă, dat fiind că oribila crimă a rămas vie în mintea cetățenilor, l-au făcut pe acesta să părăsească România definitiv și să se mute în Anglia: ”Nu vreau să mai ştiu nimic despre România. Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Motivaţia o găsim în noi dacă o căutăm adânc” – declara pentru Click! Daniel Cosmin Ștefănescu în urmă cu mai mulți ani. O perioadă scurtă de timp, până ce a fost recunoscut de oameni, a lucrat ca vânzător la un magazin de haine.

Daniel Cosmin Ștefănescu

Daniel Cosmin Ștefănescu, la scurt timp după ce a fost eliberat

Ceea ce mai puțini cunosc despre criminalul Mihaelei Runceanu, este faptul că acesta are un copil, o fată pe nume Maria, care s-a născut în mai, cu doar câteva luni înainte ca tatăl său să comită oribila crimă, și care astăzi are aproape 29 de ani. Tânăra, astăzi căsătorită și devenită mamă, a fost urmărită ani de zile de umbra tatălui său pe care l-a cunoscut abia la 20 de ani, după ce a fost eliberat și a edcis să o caute. Povara de a avea un tată criminal a descoperit-o la vârsta de 7 ani: ”Aveam șapte ani când am aflat că tatăl meu e criminalul Mihaelei Runceanu. Atunci n-am înțeles mare lucru, eram mică. Dar nici n-am povestit cuiva despre asta, mi se părea totuși grav.” – a declarat Maria în unicul și singurul său interviu, acordat în exclusivitate pentru Libertatea.

Maria a dorit să-și protejeze identitatea pentru a nu fi arătată cu degetul, pentru a nu fi numită fiica criminalului Mihaelei Runceanu și judecată după faptele tatălui său. Cu toate acestea, Maria susține că nu l-a învinovățit și nu l-a condamnat niciodată pe tatăl său pentru faptele sale, considerând că și-a plătit pedeapsa după gratii. S-au întâlnit de câteva ori după ce acesta a ieșit din închisoare, dar ceea ce nu a fost legat în 20 de ani, nici nu se va mai lega vreodată, iar cei doi au rămas în relații bune, dar fără activități și sentimente specifice unei relații de tată-fiică: ”Mi s-a părut un tip liniștit, care nu bea alcool și vorbește frumos. A fost și la ziua mea cu câțiva ani în urmă. A băut o cola și atât. Am păstrat o vreme legătura, dar acum e plecat în Anglia și nu am mai dat de el. Poate o să mai vină, poate o să vrea să-și cunoască nepoții.” – a declarat Maria pentru Libertatea.

Daniel Cosmin Ștefănescu - criminalul Mihaela Runceanu in prezent

Daniel Cosmin Ștefănescu în prezent

De curând, Daniel Cosmin Ștefănescu a împlinit vârsta de 49 de ani și și-a serbat ziua de naștere în Anglia, alături de colegii săi de muncă, parte dintre aceștia români, pe care i-a cinstit conform obiceiului, relatează Știrile Kanal D. Acesta lucrează de mai mulți ani la un depozit în apropierea Londrei.

Citește și – Angela Similea, o poveste de viață tulburătoare. A fost căsătorită de 4 ori, dar l-a iubit pe Florin Piersic

Citește și – Ce spune Gheorghe Gheorghiu despre relația cu Anca Țurcașiu

Sursă foto: Facebook, Libertatea, Kanal D

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter