Ce ne place la Nicolai Tand

De Revista Unica, pe

Probabil că îţi este deja cunoscută povestea în care tânărul moroşan de 18 ani (s-a născut la Sighetu Marmaţiei) a hotărât să plece în lume să-şi încerce norocul. E doar unul din lucrurile care ne plac la Nicolai Tand.
„Dacă nu acum, atunci când?” – şi-a zis el şi s-a oprit pe meleagurile Franţei. După ce îţi zâmbeşte prima oară, înţelegi de ce nu i-a fost greu să reuşească în viaţă. Recunoaşte că e gur-mand, şi asta l-a făcut să se orienteze către breasla bucătarilor. „În Franţa, spune el, bucătarii sunt cu câteva clase deasupra a tot ceea ce este în restul lumii. Şi nu e neapărat din cauza şcolilor. La noi, faci o şcoală de trei luni şi eşti bucătar. În Franţa, începi de jos, de la spălat vase, apoi treci la curăţat cartofi şi în câţiva ani te apuci de gătit. Dacă ai talent, reuşeşti.”

Taverna lui Nicolai

La Paris Nicolai a lucrat într-un restaurant până când a ajuns manager. După ce a câştigat suficientă experienţă şi şi-a făcut multe relaţii în domeniu, s-a întors în ţară şi a pus pe picioare „La Taverne de Nicolai’, un restaurant pe strada Povernei din Bucureşti, unde după ce mănânci o dată, mai vrei. E mâncare franţuzească, dar porţiile sunt după măsura maramureşeană: pleci sătul! Plus că dai nas în nas numai cu somităţi: de la ambasadorul Franţei până la vedete autoh-tone. Locaţia e o fostă clădire de birouri, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Decoraţiunile le-a ales de la Paris, împreună cu iubita lui.  

Ce ne place: Că vorbeşte şi franceza, ca şi româna, cu acelaşi accent din Maramureş. Că se întoarce acolo de câte ori are ocazia. Că nu-i vine să creadă că e la televizor.
Ce nu ştiai despre el: Bucătarul-şef de la restaurantul lui este elevul unui bucătar francez de marcă: Alain Ducasse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter