Secretul lui Chef Nicolai Tand pentru cele mai pufoase și delicioase găluște cu prune

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 08 octombrie 2021, 12:14

Suntem în sezonul găluștelor cu prune, gomboți – cum li se spune în zona Banatului. Celebrul Chef de la “Neața cu Răzvan și Dani”, Nicolai Tand, unul dintre marii fani acestui desert minunat a împărtășit pe blogul său secretul preparării celor mai pufoși și delicioși gomboți. Chef Tand nu folosește prune proaspete în gomboții săi și nu îi umple cu jumătăți de fructe, așa cum fac multe gospodine, ci prepară o pastă din prune uscate, pentru un plus de savoare.

Rețeta de gomboți (găluște cu prune) a lui Chef Nicolai Tand

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari
  • 5 linguri de griș
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură de unt
  • făină
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 1 caserolă prune uscate
  • 5 bucăți steluțe de anason
  • Coniac (Grand Marnier)

Mod de preparare:

Mai întâi, se pregătește pasta de prune. Prunele uscate se taie mărunt și se pun într-o cratiță pe foc, cu o lingură de zahăr și un pic de apă. După ce scade apa, se adaugă coniacul și se mai lasă un pic pe foc până când acesta se va evapora iar fructele vor absorbi toată aroma lui. Se adaugă din nou apă și steluțele de anason, iar apoi se lasă pe foc până obținem o pastă densă.

Citeşte şi: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

După ce pasta este gata, trecem la pregătirea aluatului pentru gomboți.

Se fierb cartofii cu coajă, iar apoi se dau pe răzătoare, pe partea cea mai fină. Se adaugă peste ei grișul, untul, o lingură de zahăr și una de făină și se amestecă totul pentru a obține un aluat lipicios. Aluatul se întinde pe un blat, până ajunge la o grosime de 6-7 mm. Foaia de aluat se împarte în pătrate egale, care vor fi umplute cu pasta de prune. După ce am format gomboții (trebuie să fie ca niște mingiuțe de ping-pong), se pun la fiert în apă, circa 5 minute. Gomboții se vor ridica la suprafața apei când vor fi gata.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cum gătește Chef Nicolai Tand friptura pentru masa de sărbătoare

După fierbere, aceștia se scot pe un șervețel, penru a înlătura excesul de apă, și se tăvălesc printr-un amestec de pesmet, cu o lingură de zahăr și scorțișoară. Poftă bună!

Foto – 123rf.com/Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter