Ce face Keanu Reeves cu averea sa de 360 milioane dolari

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 20 decembrie 2018, 12:49
Keanu Reeves are o avere estimată la 360 milioane dolari, obținută de pe urma rolurilor obținute în filme de succes precum „Matrix” sau „John Wick” ce au avut încasări record în box office-urile din întreaga lume.

Deși este extrem de bogat, toată lumea știe că faimosul actor a ales să trăiască modest, într-un apartament și deseori călătorește cu transportul în comun. Dar el are un secret bine păstrat legat de felul în care optează să își cheltuiască banii.

Reeves își folosește averea pentru a face fapte bune.

Sora mai mică a actorului, Kim Reeves, a fost diagnosticată cu leucemie în urmă cu mai mulți ani. Keanu a devenit tutorele ei principal și a avut grijă de ea până a intrat în remisie. În acea perioadă, Keanu a donat bani pentru numeroase organizații caritabile. Mai mult, el a înființat propria fundație în onoarea surorii sale, însă fără a-și asocia numele cu ea.

Fundația privată a actorului finanțează cercetarea în domeniul cancerului și spijină spitalele pentru copii.

Keanu Reeves, generos cu angajații de pe platourile de filmare

Vedeta de la Hollywood și-a câștigat un renume de „om generos” printre angajații de pe platourile de filmare. Un utilizator Reddit și-a împărtășit în urmă cu câțiva ani experiența de a lucra cu Keanu la filmarea peliculei „Chain Reaction”.

În fiecare zi de filmare, Keanu a oferit mașiniștilor și ajutoarelor mese gratuite dimineața și la prânz. Am făcut parte din echipa de producție și pot spune că e un tip grozav. De atunci am fost angajat pe aproximativ 30 de platouri diferite și pot spune că nu am întâlnit niciodată un actor mai generos și prietenos ca el”, a afirmat internautul.

Un prieten bun de familie construiește platouri de filmare. Nu le proiectează, ci este pur și simplu unul dintre angajații săraci care construiesc. A lucrat la „Matrix”, iar Keanu a auzit despre problemele lui de familie. De Crăciun i-a dat un bonus de 20.000 dolari pentru a-l ajuta”, a continuat el.

Keanu a fost unul dintre puținii actori care au dorit cu adevărat să știe numele angajaților, care îi saluta și vorbea cu toți, indiferent de rolul lor. N-am auzit niciodată pe nimeni să spună despre Keanu că e un nesimțit și chiar cred că e cea mai de treabă persoană de la Hollywood”, a închiat utilizatorul rețelei de socializare.

Iar generozitatea starului nu se oprește aici. În timpul filmărilor de la „Matrix Reloaded” Reeves ar fi recompensat fiecare membru al echipei de efecte speciale cu un bonus de Crăciun sub forma unei motociclete Harley Davidson. Mai mult, ea a oferit echipelor care au lucrat la trilogie câteva milioane de dolari din câștigurile sale de pe urma lungmetrajului.

Numeroase rapoarte estimează că Keanu a dăruit între 75 și 100 milioane de dolari persoanelor care au stat în spatele camerelor de filmare.

Povestea de viață a lui Keanu Reeves

Keanu a avut o copilărie tristă și nici anii tinereții nu au fost foarte generoși cu el. Pe când avea doar 3 ani, tatăl lui a fost condamnat după ce a fost prins vânzând heroină. Avea 13 ani când tatăl i-a părăsit, iar mama sa a avut mai multe relații. Astfel, actorul și surorile sale au fost nevoiți să conviețuiască cu diverși tați vitregi, mutându-se din Sydney la New York și apoi la Toronto.

Astfel, Keanu a fost nevoit să frecventeze mai multe licee, o adevărată provocare pentru el deoarece fusese diagnosticat cu dislexie.

A fost exmatriculat de la una din școli, însă a ajuns să învețe la un colegiu unde a excelat în sport. Așa a ajuns Reeves să fie portarul echipei de hochei pe gheață a colegiului.

Celebrul actor a visat să joace în liga profesionistă a Canadei, însă o accidentare i-a năruit speranțele. Forțat de circumstanțe, el și-a schimbat planurile și a ajuns că practice actoria.

Viața lui părea să o ia pe un drum mai bun când s-a îndrăgostit iar iubita sa a rămas însărcinată. Dar bebelușul s-a născut mort. După doar câteva săptămâni, iubita actorului a decedat într-un accident de mașină.

De parcă nu era suficient, un foarte bun prieten de-al său s-a sinucis, iar Kim Reeves a fost diagnosticată cu leucemie.

Actorul ține foarte mult la viața sa privată pe care o ține cât se poate de departe de ochii curioșilor.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter