Barbara Bush, fosta Primă Doamnă a Americii, a murit

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 18 aprilie 2018, 12:35
Barbara Bush, soția fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, George H. W. Bush, a murit ieri la vârsta de 92 de ani. Informația a fost transmisă presei de purtătorul de cuvânt al familiei Bush.

Barbara Bush se afla într-o stare de sănătate precară de mai mult timp, iar în ultima perioadă a refuzat orice formă de tratament, cerând să fie transportată de la spitalul unde era internată la locuința sa din Houston, Texas, pentru a-și petrece ultimele zile din viață: ”Fosta prima-doamnă a Americii, Barbara Bush, a decedat marți, 17 aprilie 2018, la vârsta de 92 de ani. Ea a trăit 73 de ani alături de soțul său, Președintele George H. W. Bush, are șase copii, 17 nepoți și șapte strănepoți.  Moartea ei o secundează pe cea a celui de-al doilea copil al său, Pauline Pierce. Programul înmormântării va fi anunțat cat se poate de curând”, a transmis purtătorul de cuvânt al familiei Bush.

Barbara Bush, pe numele de fată Barbara Pierce, s-a născut în iunie 1925,  în New York, și a fost Prima Doamnă a Americii în perioada 1989-1993. Aceasta l-a cunoscut pe cel ce avea să-i devină soț și conducător al SUA la vârsta de 16 ani, iar trei ani mai târziu cei doi s-au căsătorit. Unul dintre copii este întocmai George W. Bush, preşedinte al SUA care și-a deservit țara timp de 2 mandate, fiind cel de-al 43-lea preşedinte american, şi Jeb Bush, guvernator de Florida şi candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă în 2016.

Barbara Bush a murit

Fiul său și fostul președinte al Americii a transmis un mesaj public la moartea mamei sale prin care și-a exprimat regretul, dar și admirația pentru cea care a fost Primă Doamnă a Americii: ”Draga mea mamă a murit la vârsta de 92 de ani. Laura, Barbara, Jenna şi eu suntem întristaţi, însă avem inimile împăcate pentru că ştim că şi a ei este la fel. Barbara Bush a fost o fabuloasă Primă Doamnă şi o femeie care a împărțit dragoste şi cultură la milioane de oameni. (…) Ne-a ţinut în picioare şi ne-a făcut să râdem până la sfârşit. Sunt un om norocos că Barbara Bush a fost mama mea. Familia noastră îi va simţi dorul şi vă mulţumim tuturor pentru rugăciunile şi urările voastre” – a transmis George W. Bush, astăzi în vârstă de 71 de ani.

Barbara Bush a fost numită Vulpea Argintie de la Casa Alba, datorită părului său alb, și a avut o remarcabilă contribuție la evoluția societății americane. Aceasta s-a implicat puternic în procesul de alfabetizare, înființând „Fundaţia Barbara Bush pentru Alfabetizarea Familiei”, a susținut drepturile civile și a avut o atitudine mult mai deschisă cu privire la dreptul la avort.

Citește și  Cum arată sora mai mică a lui Britney Spears. A devenit mamă pentru a doua oară

Citește și  – Richard Gere se căsătorește la vârsta de 68 de ani. Viitoarea mireasă este cu 33 de ani mai tânără

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter