Amintiri cu Jean Constantin. Actorul a făcut infarct în cimitir din cauza unei glume sinistre

De Mădălina Manole, pe
Jean Constantin a decedat în 2010, la vârsta de 83 de ani, însă marele actor este viu în amintirea tuturor grație rolurilor de excepție pe care le-a interpretat, dar și grație umorului de care dădea dovadă în viața de zi cu zi. Ei bine, întocmai umorul și o glumă proastă puteau să-i aducă sfârșitul cu 30 de ani înainte.

Cascadorul Vasile Popa a povestit pentru Libertatea un episod teribil din viața lui Jean Constantin petrecut în Cimitirul Bellu în timp ce filmau pentru „Duelul” și unde marele actor interpreta rolul lui „Limbă”, un hoț de buzunare care l-a ajutat pe comisarul Tudor Moldovan (Sergiu Nicolaescu) în „războiul” acestuia cu reprezentanți ai Mișcării Legionare: „Aveam o filmare la «Duelul» noaptea, de la ora 23.00, în Cimitirul Bellu. Am ajuns devreme, să studiez terenul și să văd exact locul în care se vor trage cadrele de film. Așa am ajuns până la marginea cimitirului, unde am descoperit un coșciug gol. Imediat mi-a venit în cap o idee. Ajutat de un băiat, am luat coșciugul și l-am pus lângă aleea principală, ascuns sub un liliac.

Când l-am văzut pe Jean Constantin că vine, m-am băgat în coșciug și am tras și capacul, însă nun de tot, am lăsat cât să văd ce se întâmplă pe alee. Și numai ce apare Jean al meu… Parcă îl văd și acum! De frică – era lugubru cimitirul la 11 noaptea -, fluiera și învârtea un pistol pe deget! Când a trecut prin dreptul meu, am dat la o parte capacul de la coșciug și l-am apucat strâns de picior”.

A fost momentul în care Jean Constantin era să moară de inimă. „A zis doar un «Au!», apoi a căzut ca secerat pe alee. Imediat am sărit din coșciug și am început să-i dau palme și să-l zgâlțâi, dar Jean rămânea inert. Făcuse infarct! «Ăsta a murit!», au spus și ceilalți actori. Noroc cu un gropar care era prin zonă. Nici nu mai știu ce i-a făcut lui Jean, că mă panicasem și eu, dar l-a readus la viață”, -a dezvăluit pentru sursa citată Vasile Popa, cel care în film l-a jucat pe „Țeavă”.

Din cauza acestei întâmplări, Jean Constantin, care nu a gustat deloc gluma sinistră, nu a mai vorbit 3 ani cu Vasile Popa: „Jean n-a mai vorbit cu mine trei ani. Mi-a spus doar atât: «Fir-ai al dracului, „Țeavă”, să fii! Din cauza ta era s-o mierlesc în Bellu»”, – își amintește celebrul cascador.

Citește și – Marina Voica, la un pas de moarte. Artista a mâncat naftalină

Citește și – Sore își trăiește viața în ritm alert: “Nu am timp să mă gândesc la mine”

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter