Alexandru Arșinel împlinește astăzi 80 de ani. Marele actor trăiește o adevărată dramă

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 04 iunie 2019, 11:23
Alexandru Arșinel împlinește astăzi respectabila vârsta de 80 de ani. Marele actor de comedie, emblemă a teatrului de revistă românesc, va fi sărbătorit atât în familie, cât și pe scena Teatrului ”Constantin Tănase”, căruia îi este director.

Alexandru Arșinel va fi omagiat joi, în cadrul unui spectacol ce se va desfășura pe scena Teatrului ”Constantin Tănase”o Gală a Excelenței în Teatrul de Revistă intitulată ”Și iată, c-au trecut 80 de ani.”

Alexandru Arsinel 80 de ani 1

Alexandru Arșinel va împărți bucuria împlinirii vârstei de 80 de ani și cu familia sa, însă, din păcate, actorul trăiește o adevărată dramă: soția sa, Marilena, este paralizată, iar durerea îl copleșește și pe el: „Problemele de sănătate au apărut de când a căzut în cap, acum 3 ani şi jumătate. A fost la serbarea lui Rares, nepoțelul. Când a coborât pe scări, i s-a agăţat tocul şi a căzut în cap. A fost operată, dar a rămas paralizată toată, exceptând mâna dreaptă şi capul. Acum e o femeie în permanenţă lângă ea, care o ajută, găteşte, face curăţenie. Soţia mea e un om deosebit, un partener de viaţă extraordinar, care nu mi-a pus frâne şi m-a lăsat să-mi fac meseria. Faptul că am această supărare de acasă mă face uneori să uit de mine cu săptămânile.”

Alexandru Arsinel si sotia sa, Marilena Arsinel

Alexandru Arșinel este o prezență din ce în ce mai rară pe scena teatrului și asta din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă: „Dacă nu mă gândesc la problemele de sănătate, e bine. Dacă mă gândesc, încep să fac tensiune. Mai merg la doctor cu unele probleme de tensiune, rinichiul văd că funcţionează, dar cu picioarele sunt nasol. Îmi place cuvântul ăsta extraordinar, de la o glumă, apropo de inundaţiile astea: papagalul Coco îl sună pe dinozaurul Dinu. „Alo, Dinu…”; „Da, Coco”. „Auzi, pe tine te-a sunat unu Noe?”; „Nu”. „Nasol” (n.r. râde). Da, masa musculară mă supără, nu prea mai am muşchi la picioare, nu mă mai ţin picioarele. Iau foarte multe medicamente, în jur de 20 de pastile pe zi: dimineaţa când mă trezesc, la 10, la 14, la 20 şi seara înainte de culcare. Le-am învăţat pe de rost, le ţin în cutii din astea pentru fiecare oră”, – a declarat Alexandru Arșinel pentru Click.ro.

Sursă foto: Arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter