Actorul Mitică Popescu, internat de urgență din cauza problemelor la inimă

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Marți, 20 decembrie 2022, 15:15

Actorul Mitică Popescu, cunoscut pentru rolurile sale, dar și pentru emisiunea „D’ale lu’ Mitică” pe care o moderează la Televiziunea Română a fost internat, luni seara, de urgență la Spitalul Floreasca din București.

Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a confirmat că actorul Mitică Popescu este internat. Acesta a precizat că actorul și-a exprimat dorința de a nu fi date detalii despre starea sa de sănătate, scrie Gândul.

Actorul Mitică Popescu, internat de urgență la spital

Actorul Mitică Popescu a împlinit de curând vârsta de 86 de ani. Zilele trecute însă, acesta s-a simțit rău și a fost internat de urgență la spitalul din București.

Cu o săptămână înainte de a ajunge la camera de gardă, actorul a povestit că încearcă să facă economie la facturile de la energie și astfel preferă să stea îmbrăcat mai gros pentru a putea plăti mai puțin.

Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc, aștept factura. Ca să mă mai încălzesc, mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, spunea actorul Mitică Popescu, într-un interviu acordat site-ului impact.ro.

Citește și: Bebe Cotimanis, despre cel mai greu moment din 2022: „Am o mare bucurie că a trecut” / Video Exclusiv

Actorul de la Teatrul Mic a rămas văduv în urmă cu 24 de ani

În spatele scenei și a camerelor de filmat, Mitică Popescu are o viață simplă. Trăiește din pensia de actor pe care o are după mai bine de 5 decenii de activitate. Pe lângă pensie, actorul are un venit suplimentar din veniturile pe care le obține de pe urma emisiunii pe care o prezintă la TVR 2.

În urmă cu 24 de ani, viața avea să îi dea o lovitură cruntă. Actorul Mitică Popescu a rămas văduv, după ce soția lui, actrița Leopoldina Bănuță, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe.

Citește și:  Jean Paler, umilit în Germania: „Și-au spus polițiștii între ei că sunt homosexual!” Prin ce a trecut actorul

Mulți dintre cei de acasă îl cunosc pe actorul Mitică Popescu de pe scenă sau de la televizor. Puțini cunosc însă povestea lui de viață. În anii 1960, actorul a trecut prin infernul de la Periprava, unde fusese condamnat la trei ani de detenție pentru „trădare și trecere de frontieră”, mai scrie Gândul.

Cariera strălucitoare a actorului Mitică Popescu

De-a lungul activității sale, Mitică Popescu a jucat în sute de piese de teatru și zeci de producții cinematografice, dar s-a ocupat și cu teatrul radiofonic.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”

Actorul Mitică Popescu a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009. În decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Sursa foto: Facebook / Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter