Iubirile tulburătoare ale actriței Florina Cercel. Primul soț i-a murit în brațe, când avea 28 de ani

De Ovidiu Cojocaru, pe

Actrița Florina Cercel ar fi împlinit astăzi 80 de ani. A fost cunoscută drept una dintre cele mai apreciate și talentate persoane din lumea teatrului și a cinematografiei și a încântat milioane de oameni prin rolurile jucate.

Dincolo de lumina reflectoarelor sau a cortinei, viața actriței nu a fost întotdeauna una roz. Anii existenței sale au fost marcați de diferite evenimente care și-au pus amprenta asupra Florinei Cercel.

Florina Cercel, rămasă văduvă la 28 de ani

Florina Cercel s-a născut la Piatra Neamț, iar debutul în cariera de actriță și l-a făcut la Galați. Timp de alți șapte ani a jucat și pe scena teatrului din Timișoara, iar în cele din urmă București i-a devenit a doua casă. A început să profeseze aici, pe scena Teatrului Național.

În interviurile pe care le-a acordat de-a lungul celor patru decenii de activitate, Florina Cercel mărturisea că meseria de actor a fost pentru ea alinarea celor mai grele momente.

Nici copilăria nu i-a fost una ușoară, însă necazurile de atunci aveau să o întărească pe cea care devenea în timp femeia Florina Cercel. O femeie încercată de necazuri, a cărei însăși viață avea să-i fie răpită de o boală nemiloasă.

Citește și:  Cum a cunoscut-o Corina Chiriac pe actrița Gina Lollobrigida și ce impresie i-a lăsat: „Îi păstrez o amintire specială”

Actrița și-a găsit marea dragoste în timp ce se afla la Timișoara. S-a iubit nebunește cu Perian Ioan Liviu, însă destinul avea să îi separe după doar 7 ani. Mariajul lor s-a terminat trist. La 28 de ani, Florina Cercel a rămas văduvă.

„Prima mea căsătorie a fost iubirea cea mai completă, cea mai profundă, cea mai totală, şi prin întâlnire, şi prin despărţire pentru că, ştii, e foarte complicat să te gândeşti că prima ta iubire moare odată cu fiinţa pe care o iubeşti. A fost greu. Bărbatul meu a murit în braţele mele”, îşi amintea actriţa, într-un interviu pentru Digi24.

A doua iubire, eșuată din cauza trecutului dureros

După tragedia care a marcat-o la o vârstă atât de tânără, Florina Cercel s-a mutat la București. Devenise o actriță apreciată, pe care publicul o iubea și aprecia.

S-a căsătorit aici pentru a doua oară, însă din cauză că noul soț nu a putut accepta faptul că actrița nu poate trece peste drama trăită în primul mariaj, drumul lor s-a separat. Florina Cercel descria cea de-a doua căsătorie ca fiind una dintre cele mai nefericite experienţe ale vieţii sale.

Citește și: Joan Collins, demonstrație de eleganță, la 89 de ani. Actrița a ieșit la cină cu cel de al cincilea soț

A încercat o altă relație, cu un bărbat de naționalitate sârbă, însă nici aici lucrurile nu au mers așa cum și-ar fi dorit. După 8 ani, povestea de dragoste a luat sfârșit.

Florina Cercel, patru decenii dedicate scenei

Florina Cercel a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea și Victor Moldovan.

A jucat ca actriță pe scenele următoarelor instituții: Teatrul Dramatic de Stat din Galați (1964-1965), Teatrul Național din Timișoara (1965-1973) și Teatrul Național din București (din 1972). 

Citește și: Motivul pentru care Carmen Tănase a divorțat, după doar 3 ani de mariaj: „Fiecare cu treaba lui”. Actrița împlinește 62 de ani

A primit Premiul UNITER pentru „cea mai bună interpretare feminină” pentru rolul Vassa Jeleznova din piesa „Vassa Jeleznova”, de Maxim Gorki, regia Ion Cojar, 1990.

În vara anului 2019, o boală nemiloasă i-a răpit viața. Florina Cercel s-a stins din viață pe data de 30 iulie, la vârsta de 76 de ani.

Sursă fotografii: Hepta / Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter