Actorul Ed Asner, câștigător a șapte premii Grammy, a murit

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 30 august 2021, 10:20

Ed Asner, actorul cunoscut mai ales pentru rolul Lou Grant din „The Mary Tyler Moore Show”, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

Ed Asner, câștigător a șapte premii Grammy, a murit pe 29 august, în locuința sa din Los Angeles, California, înconjurat de familie, potrivit BBC.

„Cuvintele nu pot exprima tristețea pe care o simțim. Noapte bună tată. Te iubim”, au scris cei patru copii ai actorului pe contul de Twitter al acestuia.

 

Citește și: Bianca Drăgușanu, despre secretul siluetei perfecte. Ce mănâncă pentru a arăta atât de bine

O tânără de 23 de ani și-a omorât în bătaie fiica de 3 ani. Motivul i-a șocat și pe anchetatori

Actorii Lily-Rose Depp și Austin Butler, surprinși sărutându-se pe străzile din Londra

Jorge Salinas, celebrul actor de telenovele, nu vrea să-și recunoască fiica, deși asemănarea dintre cei doi este izbitoare

Cine a fost Ed Asner

Ed Asner, născut în Kansas City, Missouri în 1929, a avut o carieră de peste șase decenii în televiziune, teatru și film.

S-a remarcat în miniseriile „Rich Man, Poor Man” şi „Roots”, dar și în producții precum „A Small Killing”, „Skin Game”, „Fort Apache the Bronx”, „JFK”, „Academy Boyz”, „Hard Rain”, „Above Suspicion”, „Elf”, „Enchanted Cottage”, „Grace & Frankie” și „Cobra Kai”.

A mai fost nominalizat la Emmy pentru rolurile din „The Christmas Card” şi „CSI: NY”.

De asemenea, și-a împrumutat vocea pentru producții precum filmul animat „Up” (2009) sau  „American Dad!”.

De-a lungul carierei sale, Ed Asner a susținut în mod deschis o serie de cauze umanitare și politice, inclusiv sindicalismul și drepturile animalelor.

A ocupat funcția de președinte al Screen Actors Guild din 1981 până în 1985 și a fost onorat în 2000 cu prestigiosul premiu Ralph Morgan. În 2003 a fost inclus în Academy of Television Arts & Sciences Hall of Fame.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter