Actorul Boris Petroff a murit la vârsta de 82 de ani

De Unica.ro, pe

Boris Petroff, actorul care l-a interpretat pe Geppetto în „Pinocchio”, a murit la doar două săptămâni după ce a împlinit 82 de ani.

Actorul Boris Petroff a încetat din viață joi, 18 noiembrie, la fel ca și Benone Sinulescu. Îndrăgitul artist a jucat timp de 35 de ani rolul lui Geppetto din „Pinocchio”, pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București.

Azi (n.r. – joi, 18 noiembrie) s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârșit, care și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu șugubăț și cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare, a anunțat UNITER pe rețelele de socializare.

Citește și: De ce a plâns Cristina Ich într-un magazin Hermes

Cum se înțelege Naomi Hedman cu părinții lui Florin Ristei. „Taică-miu nu știe o iotă engleză”

Elena Sinulescu, prima declarație după moartea soțului ei, Benone Sinulescu

Kate Middleton, surprinsă pe stradă cu poșeta deschisă. Ce s-a putut vedea în geanta ducesei

Cine a fost Boris Petroff 

Boris Petroff a avut o carieră de 55 de ani în teatru. A debutat în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Între 1966 și 1974 a jucat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar apoi pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara.

De-a lungul carierei sale a apărut în peste 20 de filme și a avut peste 165 de roluri în spectacolele de teatru. Însă cel mai cunoscut rol al său, pe care l-a intepretat timp de 35 de ani a fost Geppetto în „Pinocchio”. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui s-a auzit în multe spectacole de teatru radiofonic. În anul 2004 Boris Petroff a primit Premiul special UNITER pentru teatrul de copii.

Actorul, care trăia de mai mulți ani în Moroieni, județul Dâmbovița, și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, mai notează UNITER.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter