Actorul Billy Drago a murit la vârsta de 73 de ani

De Oana Savin, pe
Actorul Billy Drago, cunoscut pentru rolurile negative de gangster, a murit luni, la vârsta de 73 de ani, ca urmare a unor complicații survenite în urma unui accident vascular cerebral.

Drago a devenit faimos pentru rolurile sale negative, cele mai memorabile fiind în serialul de televiziunea „Charmed” și „The Untouchables”.

În filmul lui De Palma din 1987, el era Frank Nitti, mâna dreaptă în materie de crime a lui Al Capone, în timp ce în „Charmed” s-a remarcat ca demonul Barbas ce a apărut în mai multe episoade de-a lungul celor cinci sezoane.

Billy Drago, pe numele său adevărat William Eugene Burrows, a fost fiul unui actor și regizor de origine americană și al unei femei de etnie romă.

Actorul şi-a luat numele de scenă Drago şi a fost mai întâi cascador, apoi s-a mutat la New York şi a început o carieră în cinematografie.

Drago a început să joace la sfârşitul anilor ’70 în filme precum “Cutter’s Way”, “No Other Love” şi “Windwalker”.

În televiziune, a avut roluri ca invitat în “Hill Street Blues”, “Moonlighting”, “Walker Texas Ranger”, “Trapper John, M.D.” şi “The X-Files”.

A apărut în peste 100 de filme, având roluri în trei filme cu Chuck Norris: “Invasion U.S.A.”, “Hero and the Terror” şi “Delta Force 2: The Colombian Connection” unde era şeful cartelului drogurilor Ramon Cota.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter