A murit Șerban Celea. Actorul avea 68 de ani

De Unica.ro, pe
Uniunea Teatrală din România a anunțat că Șerban Celea, actor la Teatru Bulandra, s-a stins din viață joi, 20 august 2020. Acesta avea 68 de ani. 

Lumea teatrului românesc este în doliu după ce Șerban Celea s-a stins din viață. Anunțul despre dispariția actorului a fost făcut de UNITER pe pagina oficială de Facebook.

Acesta fost urmat de numeroase comentarii din partea colegilor de breaslă ai actorului. Pe lângă părerile de rău transmise, aceștia au depănat și amintiri cu Șerban Celea.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

„Off… Am fost patru ani colegi de grupă și prieteni. Amândoi bucureșteni get-beget, ne cunoșteam deja cu un an înainte, pe când ne pregăteam pentru admiterea la IATC (cum au trecut aniii…) cu marele pedagog Petrică Gheorghiu. Seară de seară ne duceam după cursuri la Sala Izvor și vedeam împreună, în repetate rânduri, nemaipomenitele spectacole de la Bulandra. Cea mai mare parte dintre artiștii acelor vremuri nu mai sunt nici ei printre noi. Șerban face parte de-acum din această lume a umbrelor pe care nu avem cum și nici nu avem voie să o uităm. Adio, Șerbane”, și-a amintit Vlad Rădescu.

„O, Doamne, ce păcat! Să-l odihnească Dumnezeu!” a scris actorul Mihai Mălaimare.

„Drag Șerbănică, să-ți fie zborul lin! foarte tristă veste”, a transmis și producătoare de film Ada Solomon. 

Citește și: Actorul britanic Ben Cross s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani

Cine a fost Șerban Celea

Șerban Celea s-a născut la 10 iunie 1952 și a fost actor de teatru, film și televiziune. A absolvit Colegiul „Sf. Sava” din Bucureşti şi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, promoţia 1975, la clasa profesoarei Sanda Manu.

Și-a făcut debutul în actorie la Teatrul Dramatic „George Bacovia” din Bacău (1975-1976), a continuat la Teatrul Giulești (azi Odeon) între 1976-1979, Teatrul de Comedie (1979-1994) și Teatrul Bulandra, din 1994 până s-a stins din viață.

Sursă foto: aarc.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter