A murit Michael Lonsdale. Actorul avea 89 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 22 septembrie 2020, 09:38
Michael Lonsdale a murit la vârsta de 89 de ani, în locuința sa din Paris. În cei 60 de ani de carieră actorul a interpretat numeroase roluri, printre care și cel din filmul "Numele trandafirului", alături de Sean Connery.

Actorul francez Michael Lonsdale, în vârstă de 89 de ani, a murit luni după-amiază în locuinţa din Paris, după cum a comunicat agentul său. De-a lungul carierei sale de 60 de ani, acesta a jucat în peste 130 de filme și a interpretat peste 200 de roluri în cinematografie, teatru și televiziune.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica 

Pentru rolul din „Des hommes et des dieux/ Oameni și zei”, Michael Lonsdale a primit în 2011 premiul César pentru Cel mai bun rol secundar, Globul de Cristal pentru Cel mai bun actor, premiul Lumière și premiul „Henri-Langlois”.

Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără cele din „Baisers Volés” în 1968, „Moonraker”, James Bond din 1979, „Numele Trandafirului” de Jean-Jacques Annaud (1986), alături Sean Connery. În 2015 a apărut în “Les Premiers, Les Derniers”, şi în 2019 în scurtmetrajul “Degas et Moi” în regia lui Arnaud des Pallieres, potrivit Agerpres.

Citește și: Ashina Sei a încetat din viață. Actrița avea 36 de ani

Michael Lonsdale s-a născut la Paris pe 24 mai 1931. Tatăl său era un ofiţer britanic şi mama sa o franţuzoaică. Actorul a crescut la Londra, apoi în Maroc.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter