Vladimir Putin ar fi bolnav, susțin mai multe soții de foști oligarhi ruși. „E un om paranoic și răzbunător, care nu iartă nimic”

De Unica.ro, pe

„Vladimir Putin este un tiran nemilos, lacom și sociopat, căruia îi pasă doar de propria sa putere, bogăție și moștenire istorică, în ideea că el este cel care a redat gloria «Mamei Rusia»”, spun realizatorii documentarului „Secrets of the Oligarch Wives” (2022), informează Adevărul.

Vladimir Putin ar fi bolnav, susțin mai multe soții de foști oligarhi ruși. „E un om paranoic și răzbunător, care nu iartă nimic”

Din mărturiile obținute de la soții de foști oligarhi apropiați de Putin, precum și de la un afacerist occidental, cândva cel mai mare investitor străin în Rusia, reiese că întreaga lume este în pericol din cauza unui om „dispus să facă orice pentru a-și atinge propriile scopuri meschine”.

Potrivit Tatianei Fokina, soția fondatorului companiei Euroset, Evgheni Cicivarkin, „Putin este un om paranoic și răzbunător, care vede trădători la fiecare pas și care nu iartă nimic”. „De câte ori alegi să închei un pact cu diavolul (n.red.: Putin), vor exista consecințe. Dacă o faci cu partea întunecată, aceasta va veni să te bântuie mai târziu”, a declarat Fokina, conform Adevărul.

Evgheni Cicivarkin a renunțat la afacerea sa și a fugit din Rusia după ce, în 2005, a fost dat în judecată pentru importuri de echipamente de telefonie mobilă. Din 2014, fostul oligarh avertizează Occidentul că riscă războaie multiple dacă nu îl oprește pe Putin. În 2019, Cicivarkin a declarat că Putin duce Rusia într-un război cu inamici inexistenți.

Contesa Aleksandra Tolstoi, rudă îndepărtată a celebrului scriitor Lev Tolstoi, a vorbit la rândul ei despre „brutalitatea unui om mic și complexat”. Aleksandra a petrecut mai mulți ani alături de Serghei Pugaciov, cunoscut drept „Casierul lui Putin”, înainte de a cădea în dizgrație.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Medicii români încep să nu mai facă avorturi la cerere. O femeie a fost refuzată până când sarcina a evoluat și a trebuit să păstreze copilul

Citește și: Angajata unui fast food, ucisă de un client nemulțumit de sendvișul comandat

Citește și: Ce i-a spus Adda fiului ei despre afecțiunea de care suferă. „I se pare foarte amuzantă explicația”

La începutul războiului din Ucraina, declanșat de Putin pe 24 februarie 2022, contesa declara: „Am fost în aceeași cameră cu Putin în 2008 și era foarte diferit de cum îl vedem azi la știri. Avea multă încredere în el. Acum e furios și a pierdut controlul”. La rândul lui, Serghei Pugaciov crede că Putin va fi probabil înlăturat de la putere de fostul președinte rus Dmitri Medvedev și de oamenii săi, care au propriile nemulțumiri legate de modul în care au fost îndepărtați de la Kremlin în 2012.

Bill Browder, CEO al Fondului Hermitage, își aduce aminte că Putin a fost propulsat la putere într-o Rusie a lui Boris Elțîn împărțită între 22 de oligarhi cu influență politică și comportament mafiot. Aceștia l-au văzut ca un „funcționar plictisitor” care poate fi manevrat, dar, odată instalat la Kremlin, în anul 2000, Putin a pretins rolul de naș al mafiei.

A cerut o cotă parte din profiturile oligarhilor lui Elțîn și i-a pedepsit pe cei care nu s-au supus dorințelor sale. Astfel, cei care s-au opus lui Putin au fost deposedați de afaceri și de unele bunuri și au ajuns fie în închisoare, în exil sau în mormânt.

„Putin este bolnav, dar nu la modul în care majoritatea oamenilor cred că el este bolnav. Putin este bolnav mintal, dar a fost un psihopat încă din copilărie. Boala lui Putin îl face să nu aibă empatie, este lipsit de conștiință, de emoții umane normale, când vine vorba de soarta altor oameni”, spune Browder, care a devenit un critic vehement al Kremlinului după moartea unui fost jurist de-al său, într-o închisoare din Rusia.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Tatiana Fokina crede că Putin este dispus să facă orice pentru că este bolnav, lucru ținut secret la Kremlin.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter