Vladimir Putin, justificări noi pentru războiul pe care l-a pornit: „Ajutăm și salvăm oameni […]. Este clar că nu am avut de ales”

De Unica.ro, pe

Vladimir Putin a transmis că încercările Occidentului de a izola Rusia vor eșua, aducând noi justificări pentru războiul pe care l-a pornit.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a mers astăzi la cosmodromul Vostochny din Orientul Îndepărtat al Rusiei, la 5.550 kilometri est față de Moscova, pentru a marca aniversarea a 61 de ani de la primul zbor spațial cu echipaj uman, realizat de cosmonautul rus Iuri Gagarin.

Acolo, Putin s-a întâlnit cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko. Cu această ocazie, Putin a vorbit despre războiul pe care l-a pornit împotriva Rusiei, dar și despre sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei.

El a spus că Rusia nu va mai depinde niciodată de Occident după ce Statele Unite ale Americii și multe alte țări au impus sancțiuni ce au paralizat economia, ca răspuns la invazia violentă a Rusiei asupra Ucrainei (invazie pe care Putin continuă să refuze să o numească „război”, numind-o „operațiune militară specială”), după cum relatează Reuters.

Citește și: Cum tratează soldații ruși femeile din Ucraina: „Strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”

Citește și: Cum s-au schimbat viețile adolescenților din Ucraina din cauza războiului: „Înțelegem că nu ne-am apreciat viața de zi cu zi, întâlnirile noastre cu prietenii și nici măcar o simplă plimbare”

Citește și: Asistență psihologică pentru familiile care se ascund în metroul din Kiev

Citește și: Atac cu rachete în gara din Kramatorsk, în timp ce civilii erau evacuați. „Zeci de morți și răniți”

„Sancțiunile au fost totale, izolarea a fost completă, dar Uniunea Sovietică tot a fost prima în spațiu”, a spus Putin, aflat la cosmodromul Vostochny, citat de televiziunea de stat rusă. „Nu vrem să rămânem izolați. Este imposibil să izolezi sever pe cineva în lumea modernă, mai ales o țară atât de mare precum Rusia”.

Totodată, Putin a spus că „operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară, susținând că Statele Unite ale Americii foloseau Ucraina pentru a amenința Rusia, inclusiv prin intermediul NATO. El a spus că Moscova a trebuit să apere de persecuție vorbitorii de limbă rusă din Ucraina.

„Scopurile sale sunt absolut clare și nobile”, a subliniat Putin, vorbind despre război, potrivit Libertatea. „Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși. Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter