Rusia ar putea opri complet livrarea de gaze în UE. Ursula von der Leyen avertizează: „Trebuie să ne pregătim”

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană trebuie să își facă planuri de urgență pentru a se pregăti de o întrerupe completă a furnizării gazului rusesc.

„Este evident: Putin folosește energia ca pe o armă. De aceea, Comisia lucrează la un plan de urgență european”, a declarat von der Leyen la Strasbourg.

UE a impus deja sancțiuni asupra Rusiei și încearcă să se îndepărteze treptat de livrările rusești de gaze, dar șefa Comisiei susține că țările europene trebuie să se pregătească pentru un șoc cauzat de o decizie radicală luată la Moscova. Primele planuri europene vor fi prezentate la mijlocul acestei luni.

„Trebuie să fim pregătiți”, a spus von der Leyen, care speră că nu va mai exista în cadrul UE o atitudine de tipul „țara mea – prima”, așa cum s-a întâmplat în timpul răspunsului în fața pandemiei de coronavirus.

„Este foarte important să avem o viziune comună în Europa și o abordare coordonată pentru o potențială sistare completă a livrărilor de gaz din Rusia”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter