Vladimir Putin susține că armata rusă a preluat controlul în Mariupol: „Sfârşitul activităţii de eliberare a Mariupolului este un succes”

De Unica.ro, pe

Vladimir Putin, președintele Rusiei, susține că armata sa a preluat controlul asupra orașului Mariupol, din sud-estul Ucrainei. Acesta a anulat ordinul de asalt asupra uzinei Azovstal, dar le-a cerut soldaților ruși să blocheze zona.

Vladimir Putin a declarat că acțiunea de eliberare a Mariupolului s-a încheiat cu succes. Într-o discuție cu Serghei Şoigu, ministrului rus al Apărării, care a fost transmisă și de administrația de la Kremlin, președintele rus a precizat că anulează ordinul de asalt asupra combinatului Azovstal, unde se ascund apărătorii ucraineni ai Mariupolului, împreună cu sute de civili. În schimb, le-a ordonat soldaților săi să mențină blocada.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Jennifer Lopez, apariție surprinzătoare cu ocazia sărbătorilor pascale. Cum s-a îmbrăcat artista

Cum arată casa lui Sebastian Dobrincu, de la Imperiul Leilor. La 23 de ani, trăiește ca un rege

O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

Vladimir Putin susține că armata rusă a preluat controlul în Mariupol și a anulat atacul asupra combinatului Azovstal

Sfârşitul activităţii de eliberare a Mariupolului este un succes. Consider că asaltul propus al zonei industriale nu este potrivit. Vă ordon să-l anulaţi.

Trebuie să ne gândim (…) la viaţa şi la sănătatea militarilor şi ofiţerilor noştri. Nu trebuie să intrăm în aceste catacombe şi să ne târâm sub pământ.

Blocaţi toată această zonă în aşa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă, a spus Vladimir Putin.

Totodată, președintele rus a menționat că soldații ucraineni care depun armele au garanția că nu vor fi omorâți.

Propuneţi încă o dată tuturor celor care nu au depus armele să o facă. Partea rusă le garantează salvarea vieţii şi tratarea cu demnitate, a adăugat Putin.

Ce i-a spus Serghei Șoigu lui Vladimir Putin

Mariupol a fost eliberat de Forțele Armate ale Federației Ruse și de miliția Republicii Populare Donețk. Ce a mai rămas din forțele naționaliste s-a refugiat în zona industrială a combinatului Azovstal, i-a spus Șoigu lui Putin.

În cadrul acțiunii de eliberare a Mariupolului, armata rusă și unitățile miliției RPD au luat toate măsurile pentru a salva viețile civililor. Conform indicațiilor tale, Vladimir Vladimirovici (Putin – n.r.), au fost deschise coridoare umanitare în fiecare zi, începând din 21 martie, pentru evacuarea civililor și a cetățenilor străini, a mai adăugat ministrul rus.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter