Amanta lui Putin, mit sau realitate? Ce rol ar avea Alina Kabaeva de fapt

De Unica.ro, pe

Rusoaica Alina Kabaeva, fostă campioană olimpică la gimnastică ritmică, nu este nici amanta, nici soția președintelui Vladimir Putin, susține fostul deputat în Duma de Stat, Ilia Ponomariov, potrivit agenției de presă Unian, citată de Hotnews.

Amanta lui Putin, mit sau realitate? Ce rol ar avea Alina Kabaeva de fapt

Kabaeva și Putin nu au nici copii împreună, așa cum se speculează, cu atât mai frecvent în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Kabaeva are copii, dar aceștia nu sunt ai lui Putin, insistă Ponomariov, refuzând să divulge cine este tatăl copiilor fostei gimnaste, despre care se speculează de ani buni că ar fi amanta președintelui rus, notează aceeași agenție.

Ilia Ponomariov a fost singurul membru al Dumei de Stat din Rusia care a votat împotriva anexării Crimeii de către Moscova în 2014. Trăiește de mulți ani la Kiev, iar de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina s-a înrolat în forțele ucrainene de apărare teritorială.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Vladimir Putin ar fi bolnav, susțin mai multe soții de foști oligarhi ruși. „E un om paranoic și răzbunător, care nu iartă nimic”

„În orice caz, cred că Kabaeva este o operațiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soție. Și copiii pe care îi are nu cred că sunt copiii lui Putin. Îndeplinește o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune prieteni buni. Dar ea joacă un rol de fațadă, de acoperire”, a declarat Ponomariov, pentru jurnalistul Dmitri Gordon.

Deși informația că fosta gimnastă era amanta lui Putin ar fi fost răspândită chiar de Kremlin, materialul publicat de Moskovski Komsomoleţ în 2008 pe această temă l-a iritat atât de tare pe Putin încât ziarul a fost închis.

Ilia Ponomariov susține că îi cunoaște personal pe cei care stau în spatele poveștii. Pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului Moskovski Komsomoleţ, tabloidul nu era un proiect rentabil, iar articolul cu Kabaeva i-a servit drept pretext pentru a-l închide.

Tot potrivit lui Ponomariov , Serghei Iastrjembski, fostul secretar de presă al defunctului președinte Boris Elțîn, ar fi fost cel care a supervizat „diseminarea poveștii cu amanta lui Putin”.

„După aceea, i s-a permis să plece. Trăiește acum în Italia. Se bucură de viață. Dar difuzarea informațiilor despre Kabaeva a fost proiectul său major, pe care l-a făcut înainte de a pleca”, a mai spus Ponomariov.

Alina Kabaeva face parte din cercul de fideli ai președintelui rus. În prezent, ea prezidează grupul de stat National Media, care controlează mai multe posturi de televiziune. Ca apropiată a președintelui rus, cu un presupus rol important în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate, Kabaeva a fost inclusă pe lista cu sancțiuni a Uniunii Europene, Statelor Unite și Marii Britanii, în contextul invaziei rusești în Ucraina.

Pe lista cu sancțiuni occidentale a fost inclusă și fosta soție a lui Putin, Liudmila, în prezent Oceretnaia, de care președintele rus a divorțat în 2013.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter