Cum arată submarinul nuclear al lui Putin. Nava Belgorod transportă cu ea „arma apocalipsei” | FOTO

De Unica.ro, pe

Submarinul nuclear al lui Vladimir Putin, K-329 Belgorod, care transportă o dronă subacvatică Poseidon, se află în Marea Barents, la nord de Peninsula Kola din Rusia.

Conform Libertatea, informațiile au apărut la câteva zile după ce un raport NATO preciza că submarinul și-a părăsit baza din Marea Albă și ar putea fi în drum spre Marea Kara. Experții se temeau că armata lui Putin ar urma să testeze acolo drona Poseidon, pe care o transportă la bord, dronă denumită de specialiști „arma apocalipsei”.

Submarinul nuclear al lui Putin, K-329 Belgorod, are aproape 200 de metri lungime, 15 metri lățime și cântărește aproximativ 30.000 de tone.

Ceea ce experții militari numesc „arma apocalipsei” este de fapt o dronă subacvatică, pe care Marina SUA ar fi descris-o ca o „torpilă autonomă intercontinentală cu propulsie nucleară și armată nuclear”.

Ideea unui potențial test nuclear al Rusiei cu submarinul Belgorod a apărut pe fondul amenințărilor Moscovei cu privire la utilizarea armelor nucleare în contextul războiului din Ucraina.

Pe 21 septembrie, când Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, el a acuzat Occidentul de „șantaj nuclear” și a menționat în discursul său că este pregătit pentru orice scenariu, precizând că declarațiile sale „nu sunt o cacealma”.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter