[Video] Un MiG-21 și un elicopter s-au prăbușit în Dobrogea. 8 persoane au murit

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 martie 2022, 10:50

Un avion MiG-21 al aviației române și un elicopter s-au prăbușit miercuri seara deasupra Dobrogei. În urma incidentului, 8 persoane și-au pierdut viața.

Aeronava MiG 21 LanceR decolase miercuri, 2 martie, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. La ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Elicopterul IAR-330 a fost trimis să caute avionul, dar a dispărut şi el de pe radar. Pilotul elicopterului a raportat condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază când s-a prăbușit.

Toți cei șapte militari aflați în elicopter au decedat. Aceștia aveau vârste cuprinse între 29 și 57 de ani.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că și pilotul aeronavei MiG 21 LanceR a fost găsit mort, ridicând la 8 numărul victimelor tragediei de miercuri seară.

Citeşte şi: Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, amenință NATO: „Al Treilea Război Mondial va fi nuclear”

Potrivit ministrului Apărării, Vasile Dîncu, cauzele prăbușirii au fost condițiile meteo proaste și starea tehnică a aeronavelor. Dîncu a exclus posibilitatea unui atac asupra avionului prăbușit, notează Digi24.

După tragedie, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor îndoliate.

„În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!” a transmis președintele Klaus Iohannis.

Urmează să se facă o serie de cercetări amănunțite pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter