Trucul genial cu hârtia de copt care te ajută să cureți depunerile de calcar / Video

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 03 mai 2023, 15:48

Un truc de curățare de pe Tik Tok susține că hârtia de copt poate fi folosită pentru curățarea depunerilor de calcar, fără utlizarea altor produse de curățenie.

Cum sezonul de curățenie de primăvară se apropie, tiktokerii au început să publice tot felul de trucuri care să te ajute la aranjarea mai rapidă a casei.

Trucul cu hârtia de copt care te ajută să cureți depunerile de calcar

Primăvara este perioada în care românii încep să se ocupe serios de curățenie și de o împrospătare a casei. Astfel că, pe Tik Tok au apărut mai multe tendințe de curățare ușoare și eficiente din punct de vedere al costurilor, care au la bază artisole de uz casnic.

Hârtia de copt este un obiect de uz casnic care are mult mai multe utilizări decât v-ați închipui, inclusiv curățarea robinetelor din oțel inoxidabil din toată casa.

Sidney Raz, un utilizator al platformei Tik Tok a împărtășit cu ceilalți internauți un truc care folosește hârtia de copt pentru curățarea petelor de pe robinete.

Citește și: Ce nu ai voie să cari cu liftul. Amenzile sunt usturătoare!

Este nevoie doar de puțină hârtie de copt și un robinet murdar. Potrivit acestui tiktoker, hârtia de copt curăță petele de apă dură care apar ca reziduuri.

Petele de apă dură sunt cauzate de acumularea de minerale pe robinetele din oțel inoxidabil și alte aparate. Tot ce trebuie să faci este să ștergi robinetul cu hârtia de copt. Cu cât apeși mai tare, cu atât mai strălucitor devine.

Citește și: O fetiță a făcut o descoperire uluitoare. Lucrurile găsite sunt mai vechi de 1000 de ani

Potrivit experimentului, acest truc este mai util decât multe alte soluții de curățenie care se găsesc pe piață.

@sidneyraz so shiny and scary #todayilearned #tipsandtricks #lifehack #cleaning #cleaninghacks @kudmari2 ♬ original sound - sidneyraz

Alte trucuri pentru a scăpa de petele de apă dură

Un alt truc care te poate ajuta să scapi de petele de apă dură este bicarbonatul de sodiu. Se adaugă patru linguri de bicarbonat într-un litru de apă caldă și se amestecă bine până se dizolvă. Soluția rezultată se pulverizează pe pete și apoi se șterge cu o cârpă uscată.

Citește și: Cele mai ciudate testamente din lume. William Shakespeare i-a lăsat soției „al doilea cel mai bun pat”

Citește și: Cum se măsura timpul înainte să fie inventat ceasul. Dispozitivele au fost folosite timp de secole

La fel de bine te poate ajuta și o lămâie. Aceasta se taie pe jumătate. Robinetul se freacă cu jumătatea de lămâie, apăsând și lăsând sucul să curgă pe toată suprafața afectată. Lasă sucul să acționeze timp de 5 minute, după care șterge cu o lavetă umedă, apoi cu o cârpă uscată.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter