Cu Stefano Ruggeri despre Schwinn Indoor Cycling

De Unica.ro, pe

Cu o experienţă internaţională extrem de bogată, Stefano Ruggeri este Schwinn UK Master Trainer şi este considerat, în prezent, unul dintre cei mai buni Master Trainers din cadrul echipei internaţionale Schwinn.
Stefano Ruggeri cutreieră lumea ţinând cursuri de indoor cycling entuziaştilor de fitness de toate vârstele. El a predat clase de Scwinn cycling şi în România, iar în acest weekend (11-12 mai), va fi din nou în Bucureşti, la invitaţia şcolii de fitness Move On, pentru două zile de training destinat instructorilor de cycling. Şcoala de fitness Move On este infiinţată de World Class România!

Stefano, de ce ar trebui să alegem cycling atunci când ne hotărâm să ne apucăm de sport?
Cyclingul în interior, pentru persoanele care abia au început să meargă la sală, este cea mai bună metodă de a începe activitatea fizică şi, în plus, este un mod de a-ţi face noi prieteni.
De asemenea, dacă începi lucrul cu un ajutorul unui profesionist, care să aibă şi atestat, va fi mult mai uşor. Va fi motivant şi provocator.

Care sunt cele mai mari satisfacţii pe care le-ai avut ca trainer?
Pentru mine, cele mai mari satisfacţii sunt atunci când, la finalul unei clase, vin la mine două persoane şi îmi spun: „Stefano, atunci când am venit la sală eram trist, iar acum, după ce ies din sală, sunt foarte fericit. Mulţumesc!”. Asta este pentru mine o satisfacţie!

Ce trebuie să ştie un om care se apucă acum de lucru? Care sunt regulile de bază?
Nu sunt multe reguli de bază. Ce este cu adevărat importat este ambiţia, determinarea, angajamentul de a atinge orice ţel şi dorinţa de a continua până la final.

Se poate transforma cyclingul într-o dependenţă sau este un simplu antrenament?
Grea întrebare. Poate fi şi una şi cealaltă. Dacă vrei un răspuns sincer, cyclingul se poate transforma într-o dependenţă, dar una sănătoasă.

Te rog să ne spui care este diferenţa dintre schwinn cycling şi spinning?
Eu mi-am luat atestatul de intructor de spinning în 1999, dar în 2000, atunci când Schwinn-ul şi Spinning-ul au devenit două activităţi separaret eu am ales Schwinn-ul. Eu cred că cele două activităţi seamănă. SUnt concepte şi tehnivi similare, ambele sunt foarte bune. Noi nu promovăm mişcările părţilor superioare ale corpului (de exemplu, flotări pe ghidon), şi nici mersul pe bicicletă într-un singur picior. Noi nu suntem Free Style şi nici nu învăţăm aerobic pe bicicletă. Noi avem un program eficient, planificat şi structurat care implică şi foarte multă distracţie.

Există trenduri în fitness, aşa cum există în modă sau în muzică? Ce este la modă acum?
Există trend, dar există şi moft. Ce este trendy? Cred că Personal Training, Circuit Training, HIIT (High Intensity Interval Training) este în continuare foarte popular, şi este mereu la modă în Anglia, la fel Yoga şi Schwinn Indoor Cycling. După părerea mea, Zumba a fost un moft foarte popular între 2010 şi 2012.

Ce faci în afară de cycling?
Antrenamentul cu greută şi şi canotaj. Fac canotaj în interior sau ies pe apă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter