Ce a spus Regele Charles despre România, cu o zi înainte de încoronare: „Sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară și nu voi uita niciodată”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 05 mai 2023, 19:18

Regele Charles a vorbit despre România, cu doar o zi înainte de încoronarea sa.

Prezent în Londra pentru a participa la evenimentul istoric de sâmbătă, 6 mai, Cosmin Stan a avut ocazia de a-i adresa o întrebare monarhului, în timp ce acesta saluta mulțimea. Jurnalistul Pro TV se afla în direct în emisiunea lui Cătălin Măruță, difuzată la Pro TV, în momentul în care Regele Charles a coborât din mașină și s-a îndreptat către mulțimea strânsă în apropiere de Palatul Buckingham.

Ce a spus Regele Charles despre România

În clipa în care suveranul britanic s-a apropiat de jurnalistul român, acesta a profitat de ocazie pentru a-i pune o întrebare celui care, începând de mâine, va fi regele uns al Marii Britanii.

Cosmin Stan l-a rugat pe Regele Charles al III-lea să spună ceva despre România, iar monarhul s-a arătat surprins și încântat să audă numele țării pe care a mai vizitat-o de multe ori și în care deține mai multe proprietăți.

La întrebarea corespondentului Știrilor PRO TV: „Majestatea Voastră, aveți un mesaj pentru România?”, Regele Charles al III-lea a răspuns: „Aaa…România! Mesaje foarte speciale am pentru România! Cred că sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară și nu voi uita niciodată”.

Citește și: Cum arată „Casa albastră” de la Viscri a Prințului Charles

Regele Charles al III-lea deține câteva proprietăți în România, în Viscri, Mălâncrav și Valea Zălanului.

Acesta s-a declarat de mai multe ori îndrăgostit de Transilvania, unde și-a achiziționat mai multe case.

Prima vizită a Regelui Charles în România a avut loc în anul 1998, moment în care fascinat de bogăția pajiștilor și pădurilor din Transilvania. De atunci, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a a venit aproape în fiecare an în țara noastră, vizitând mai multe regiuni istorice.

Citește și: Charles și Camilla, o viață plină de aventuri și marcată de un scandal sexual fără precedent, „premiată” cu o coroană

Monarhul britanic deține mai multe proprietăți în Transilvania

În anul 2006, Charles a cumpărat o casă la Viscri.

„Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România, ce o face atât de specială, atât de atractivă? Pentru mine, răspunsul este clar: voi, prietenii mei români – peisajul vostru natural și cultural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de a inova și de a schimba. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie – identitatea voastră și întregul vostru potențial. Toată energia pe care o puteți pune în mișcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a spus Regele Charles al III-lea, în anul 2017, în timpul decernării titlului de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Citește și: Cum arată coroanele și ținutele folosite la încoronarea regelui Charles al III-lea: ”Cele mai puternice simboluri ale monarhiei”

Citește și: Cât costă rochia cu flori purtată de Kate Middleton la repetiția pentru încoronarea regelui Charles

Potrivit Libertatea, Regele Charles deține 10 proprietăți în România, acesta fiind achiziționate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu două dintre proprietățile Regelui Charles din România

Sursă foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter