Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune. Ce sumă trebuie să plătească

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 31 mai 2022, 15:43

Sorin Oprescu va fi eliberat pe cauțiune în Grecia. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat în România la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Sorin Oprescu, în vârstă de 71 de ani, a stat în arest în Grecia timp de două săptămâni. Judecătorii Curții de Apel din Atena au decis însă că poate fi eliberat pe cauțiune, după o audiere ce a durat 4 ore, potrivit Libertatea.

Dacă va plăti suma de 5000 de euro până mâine, 1 iunie, fostul primar al Capitalei va fi pus sub control judiciar și va aștepta în libertate procesul în care magistrații vor decide daca îl extrădează în România.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Alina Sorescu, noi detalii despre divorțul de Alexandru Ciucu

Fiul Mihaelei Rădulescu a absolvit liceul în America. „NOI suntem mândri!”

Claudia Pătrășcanu, primele imagini cu apartamentul din Constanța

Sorin Oprescu a fost condamnat în data de 13 mai la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Acesta a fost găsit vinovat de corupție în dosarul în care este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

După ce Curtea de Apel a dictat sentința definitivă, Oprescu nu a fost găsit de polițiști la domiciliu și a fost dat în urmărire de Poliția Română. A fost găsit la Atena și reținut de polițiștii eleni.

Ce le-a spus judecătorilor eleni iubita lui Sorin Oprescu

Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, a fost audiată de judecătorii de la Curtea de Apel din Atena, care judecă cererea de extrădare a fostului primar al Capitalei.

Instanțele l-au condamnat la moarte fără să fie interesate de aflarea adevărului. Am speranța că aici va avea un proces echitabil. Nu Sorin a fost denunțat, ci un director din primăria condusă de Sorin a fost prins de DNA cu mita și a fost de acord să colaboreze cu DNA să scape el și să-l acuze pe Sorin, știind că Sorin trebuia să plătească o datorie unei persoane, ceea ce s-a întâmplat. Înainte să vină cu acești bani, i-a spus lui Sorin că îl ajuta cu datoria. A devenit colaborator al DNA și a fost condamnat doar pe această mărturie tocmai ca el să scape. În România nu va fi judecat echitabil, pentru că i s-a dublat pedeapsa la recurs fără probe noi, a declarat aceasta, potrivit Antena 3.

Adriana Nica: „A fost condamnat la moarte!”

Aceasta susține că în România, dacă face pușcărie, există riscul să moară.

Are diabet dezechilibrat, care dă complicații ireversibile cu risc de deces. El trebuie să aibă regim alimentar și să-și calculeze fiecare preparat și să vadă câte glucide, lipide, proteine.

În nicio închisoare nu poate să aibă aceasta ocazie. Insulina se face în funcție de mese. Trebuie și activitate sportivă, pentru că împreună, insulina, alimentația și activitatea fizică contribuie la consumul de zahăr din sânge.

Condițiile (n.r. din închisorile din România) sunt inumane, aglomerația, condiții precare de igienă, nu pot ieși din cameră, nu au asistență medicală, el fiind cu diabet și probleme cardiace.

El poate intra în come neurologice care duc la deces. A fost condamnat la moarte! le-a mai spus aceasta magistraților eleni.

Totodată, Adriana Nica a susținut că Sorin Oprescu locuiește în Grecia de când a ieșit la pensie.

Sunt partenera lui de viață de 12 ani. Locuim împreună de 12 ani. Veneam în fiecare weekend la el, de când este aici. Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De mult și-a dorit când iese la pensie să vină în Grecia.

Când a terminat activitățile în București să aibă un venit asigurat pe lună, s-a mutat aici. Eu veneam în fiecare lună și toate concediile le petreceam aici, a mai dezvăluit ea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter