Reacțiile vedetelor la aflarea veștii despre moartea Regelui Mihai

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 05 decembrie 2017, 16:55
Vestea despre moartea Regelui Mihai, ultimul rege al României, a îndurerat o țară întreagă, iar personalitățile publice și vedetele nu au făcut excepție. Rețelele de socializare și blogurile personale au fost căile prin care acestea și-au exprimat regretele și condoleanțele legate de decesul fostului monarh. 

Andreea Raicu
„Regele a murit. Şi o importantă parte din noi odată cu el.”

 

Cristina Ţopescu
„O, Doamne, ai grijă de REGELE NOSTRU! Noi n-am ştiut să-l preţuim aşa cum merita!”

Simona Gherghe
„Cea mai demnă figură a ultimilor ani zeci de ani. Un om luminos, cu un destin extrem de trist. M-a impresionat o poveste pe care am aflat-o la Peleş, acum vreo doi ani. În prima sa vizită în casa copilăriei sale, după 60 de ani, Regele aproape că a alergat pe scări, spre camera sa de la etajul al doilea. Mi-am imaginat scena asta şi mi s-a părut sfâşietoare. Aşa cum mi l-am imaginat pe copilul Mihai, desenând un avion, pe o coală albă, la biroul unde îşi făcea temele, vegheat dintr-o fotografie de bunica sa, Regina Maria. Drum lin în lumină, Majestate! Aţi îndurat prea multe aici, pe pământ, de la poporul acesta şi de la aleşii săi vremelnici…”

Anca Lungu
Regele Mihai şi Regina Ana sunt din nou împreună…”

Alin Gălăţescu
„Ultimul Mare Rege al României, Majestatea Sa MIHAI I a trecut, astăzi, acum puţin timp, în Nefiinţă (96)! O ultimă pagină nobilă din Istoria României a luat sfârşit.”

Gabriela Szabo
„Rămas bun, Majestate!”

Klaus Iohannis
„Astăzi, națiunea noastră este în doliu. Un mare om de stat și un mare român a plecat dintre noi. Am primit cu profundă durere și tristețe vestea morţii Majestății Sale Regelui Mihai I. Călătoria aproape seculară a ultimului Suveran al României se încheie aici. Prin tot ceea ce a făcut, Regele Mihai și-a pus întreaga viața în slujba țării noastre și a servit-o cu demnitate și responsabilitate până în ultima clipă. În aceste ore, vă îndemn pe toți să avem puterea și înțelepciunea să onorăm așa cum se cuvine meritele lui Mihai I. Dumnezeu să-L odihnească în pace!”

Călin Popescu-Tăriceanu
„Cu profund regret și durere în suflet am aflat de dispariția dintre noi a Majestății Sale Regele Mihai I. Ziua de astăzi este una tristă pentru poporul român. Am avut onoarea să îl cunosc pe Majestatea Sa Regele Mihai și să-i simt căldura, grija și dragostea pentru țara și poporul român. Majestatea Sa a arătat în perioada domniei sale, în vremuri deosebit de grele, ce înseamnă să reprezinți țara cu demnitate și curaj. A fost respectat în țară și în lume pentru modul în care s-a dedicat slujirii poporului său în spiritul apărării libertății și valorilor democratice. Regele Mihai rămâne un simbol al patriotismului, al dragostei față de țară și popor. Îi vom păstra vie amintirea și îi vom simți lipsa. În aceste momente grele, gândurile mele se îndreaptă către Familia Regală, căreia îi transmit sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Ion Iliescu

Prin dispariția Regelui Mihai se încheie poate cel mai zbuciumat capitol al istoriei României moderne, o istorie complexă, deseori dramatică, dar care a asigurat locul cuvenit al țării noastre în Europa și în lumea contemporană. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lucian Mîndruţă
Puteau să bată acum clopotele bisericilor. Măcar atât, căci pe vechea lege, Regele era Unsul lui Dumnezeu… Până şi ateii ar fi înţeles.”

Alexandru Ciucu
„Este o zi tristă. Regele Mihai s-a stins din viaţă. Dintr-o viaţă zbuciumată. Prea zbuciumată, chiar şi pentru un Rege. O viaţă de martir, o viaţă plină de încercări şi de greutăţi, din copilărie şi până azi. Majestate, mă rog să vă odihnească Dumnezeu, pentru că de iertat nu cred că are ce.”

Cristi Minculescu
„Drum lin către nemurire, Majestatea Voastră!

Bere Gratis
„S-a mai întors o filă din cartea de istorie… Drum lin, Majestate!”

Citește și – A murit Regele Mihai. Reacția lui Traian Băsescu: “Am rămas trei”

Citește și – Cum este văzută moartea Regelui Mihai în presa internațională

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter