Reacția tatălui lui Bogdan Gigină, după ce Gabriel Oprea a fost achitat în dosarul în care e acuzat de uciderea polițistului

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 07 martie 2023, 11:49

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină. Decizia a fost luată luni, 6 martie 2023, de Tribunalul București.

Potrivit hotărârii judecătorești, Oprea, care se afla în mașină în momentul în care Bogdan Gigină și-a pierdut viața în timp ce era în dispozitivul lui de însoțire, este nevinovat.

Citeşte şi: Marele secret al lui Gabriel Oprea! Polițistul a murit în timp ce îl ducea acasa!

Singurul condamnat în acest caz a fost Petru Mazilu, administratorul firmei care nu a semnalizat groapa din carosabil. El a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Amintim că pe 20 octombrie 2015, polițistul Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, a murit după ce a căzut de pe motocicletă, într-o groapă aflată în carosabil, în timp ce îi deschidea drumul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Citeşte şi: Mama lui Bogdan Gigină, mesaj emoționant pe Facebook la un an de la moartea fiului său

Decizia de luni a judecătorilor i se pare “profund nedreaptă” tatălui polițistului.

„Ce să mai zic?! Sunt dezamăgit profund. E cea mai mare nedreptate. N-am crezut că i se va da vreodată achitare acestui inculpate. La câte probe am depus, la câte probe au găsit și au depus avocații, este imposibil, e o decizie imposibil de luat” – a spus Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan, pentru Libertatea.

„Nu mă mai interesează banii, ci dreptatea pentru acest copil!”

Bărbatul a mai spus că daunele morale în valoare de 100.000 de euro primite de el și soția sa, în calitate de părinți, dar și suma de 250.000 de euro primită de soția lui Bogdan Gigină sunt “nimic”.

Sentința din 6 martie nu este definitive, iar fapta de care este acuzat Gabriel Oprea se va prescrie în toamna acestui an.

Citeşte şi: Tatăl lui Bogdan Gigină, mesaj pentru Gabriel Oprea

„Nici nu mai discut. Nu discut despre altceva. Nu mă mai interesează banii, ci dreptatea pentru acest copil. Se va prescrie pe 20 octombrie, știm, dar noi mergem înainte și vom face apel” – a mai spus bărbatul, pentru sursa amintită mai sus.

Foto – Facebook / captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter