Provocare periculoasă pe rețelele de socializare – tot mai mulți tineri ingerează capsule de detergent

De Amelia Matei, pe
După „Balena Albastră”, un nou „joc virtual” pune în pericol viețile a mii de adolescenți. Tinerii se provoacă între ei să înghită capsule de detergent și apoi postează dovezile pe rețelele de socializare.

De asemenea, pe Internet circulă și fotografii în care capsulele de detergent  decorează o pizză sau sunt puse într-un bol şi amestecate cu înălbitor, în loc de cereale cu lapte.

Așa numita „Tide Pod Challenge”, provocarea s-a răspândit rapid în rândul tinerilor dornici de atenție, a căror înregistrări strâng sute de mii de vizualizări. Potrivit „The American Association of Poison Control Centers”, de la începutul anului a crescut în mod alarmant numărul persoanelor care au ingerat detergent.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că aceste produse de curățare conțin chimicale care pot fi fatale, dacă ajung în stomac.

„Pot cauza arsuri la nivelul gurii, buzelor, traheei şi esofagului. Membrana capsulelor, atunci când se dizvolvă, poate cauza probleme ale sistemului nervos central”, a declarat medicul toxicolog Frank LoVecchio.

În unele școli de peste Ocean, conducerea a trimis mesaje tuturor părinților pentru a-i avertiza că detergentul este toxic, iar cei care îl înghit își pot pune viața în pericol. Părinții sunt îndemnați să nu mai lase produsele de curățenie la îndemâna copiilor, iar compania care le produce a trimis, de asemenea, un mesaj de avertizare.

„Capsulele noastre reprezintă un detergent foarte concentrat pentru a curăţa hainele. Ele ar trebui folosite doar pentru a spăla hainele şi ar trebui ţinute departe de copii. Ei nu ar trebui să se joace cu detergentul, în nicio circumstanţă, chiar dacă e vorba de o glumă”.

Nu există statistici despre numărul adolescenţilor care au acceptat provocarea capsulelor de detergent, dar tendința periculoasă pare să fi luat amploare de la începutul anului.

Citește și – Ce jocuri sinucigașe se practică în Rusia. Balena Albastră nu e singurul!

Citește și – Ce s-a întâmplat cu o tânără după ce și-a tatuat globul ocular

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter