Premierul Florin Cîțu anunță revenirea la „normalitate” din 1 iunie

De Unica.ro, pe

Premierul Florin Cîțu a susținut luni, 5 aprile, o conferință de presă în care a vorbit despre planurile autorităților de pentru „revenirea la normalitate”.

Potrivit lui Cîțu, „un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate de la 1 iunie”.

„1 iunie este primul pas. Acest comitet va include toate ministerele, mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate”, a spus premierul într-o conferință de presă transmisă pe contul de YouTube al Guvernului României.

Întrebat de măsurile la care se va renunța începând cu data de 1 iunie, Florin Cîțu a refuzat să dea exemple concrete.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

„Vom vedea după ce se va întruni acest comitet, dar eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Depinde foarte mult de discuțiile cu industriile respective. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună ca anul trecut și mai sigură și ne vom asigura prin aceste măsuri pe care le vom lua.”

Premierul a mai adăugat că lunile aprilie și mai sunt esențiale pentru creșterea numărului de persoane vaccinate anti-COVID-19.

„Sunt două luni foarte importante, lunile aprilie și mai, pentru că vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai, ar însemna ca în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate, iar într-un scenariu optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate”, a mai spus Florin Cîțu.

Spre fianlul conferinței, Cîțu a făcut un apel la populație, cerând omaenilor să nu-și piardă răbdarea pentru că măsurile actuale impuse chiar dau rezultate: „Vă cer în continuare să aveți răbdare, măsurile pe care le-am luat funcționează, dau rezultate. Ne uităm zilnic la date. Avem aceste rezultate care așteaptă că situația epidemiologică a ajuns la un platou.”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter