Povestea impresionantă a handbalistei Cristina Neagu: “Un 8 de neoprit”

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Marți, 24 septembrie 2019, 15:50
Cea mai bună handbalistă a lumii își spune povestea în documentarul „Cristina Neagu: Un 8 de Neoprit”, în care rememorează câteva din momentele definitorii din cariera ei. Filmul poate fi urmărit gratuit pe redbull.ro.

Handbalista Cristina Neagru a câștigat de patru ori titlul de Cea mai bună bună  jucătoare din lume și se pregătește să revină pe teren după lunile de recuperare, de exerciții și de momente dificile ce au survenit în urma accidentării suferite pe teren în decembrie 2018. Ea se pregătește pentru un sezon important în care își dorește să se califice, cu naționala României, la Jocurile Olimpice din 2020, dar și să câștige Liga Campionilor alături de CSM București.

„Iubesc sportul ăsta la nebunie și ăsta e unul dintre motivele pentru care trec peste toate problemele fizice. Handbalul e parte din mine. Trăiesc pentru handbal, respir handbal, dau tot ce pot pentru handbal. Iubirea asta, pasiunea și motivația n-o să dispară niciodată. Asta mă face să merg mereu mai departe”, a declarat Cristina la evenimentul de lansare a filmului documentar realizat de Red Bull Media House și care prezintă momente din culisele perioadei de recuperare prin care a trecut în decursul acestui an, explorând modul în care sportiva și-a găsit de fiecare dată resurse interioare pentru a depăși obstacolele.

Urmărind în background parcursul dificil al recuperării după ruptura de ligament încrucișat al piciorului drept suferită la Campionatul European de Handbal Feminin din decembrie, documentarul pornește într-o călătorie de rememorare a drumului ei în handbal: de la primele antrenamente în care s-a îndrăgostit de acest sport, la prima medalie câștigată cu echipa națională și sentimentul de împlinire cu care a venit vestea, în timpul unui antrenament cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, că tânăra de 22 de ani a devenit cea mai bună jucătoare din lume.

Producția poate fi urmărită gratuit pe redbull.ro: https://www.redbull.com/ro-ro/films/cristina-neagu-un-8-de-neoprit.

Lansarea documentarului a avut loc în cadrul unui eveniment la care au participat Cristina Neagu și familia ei, dar și personalități marcante ale sportului românesc, precum Ion Țiriac, Gabriela Szabo, Cristina Vărzaru sau Mihai Covaliu.

foto: Red Bull Content Pool

S-ar putea să te intereseze și:

Cătălina Ponor mânca pe furiș pe vremea când era gimnastă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter