Papa Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani. Este primul pontif care a renunțat la Sfântul Scaun în ultimii 600 de ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Sâmbătă, 31 decembrie 2022, 20:23

Papa Benedict al XVI-lea a murit, pe 31 decembrie, în reședința sa de la Vatican. Fostul suveran pontif avea 95 de ani.

Papa Benedict a fost în centrul atenției în anul 2013, când a renunțat la funcția sa de Papă, devenind astfel primul care face acest lucru în ultimii 600 de ani.

Papa Benedict al VI-lea a murit la 95 de ani

Vestea privind decesul Papei Benedict a fost dată de Sfântul Scaun, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Cu tristețe vă informez că Papa Emerit, Benedict al XVI-lea a încetat din viață astăzi, la 09:34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae de la Vatican”, a anunțat Matteo Bruni, director al Oficiului de presă al Sfântului Scaun, citat de People.

Vaticanul a precizat că trupul neînsuflețit al Pepei Benedict al XVI-lea va rămâne la Basilica St. Peter din Roma începând cu 2 ianuarie, unde enosiașii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Funerariile vor avea loc joi, la ora locală 09:30, în PIața St Peter, și vor fi prezidate de succesorul său, Papa Francisc.

Citește și: Papa Francisc nu le-a permis credincioșilor să-i sărute mâna VIDEO

Citește și: De ce Papa Francisc nu vrea să poarte pantofi roșii

Papa Francisc a vorbit despre starea de sănătate a predecesorului său, Papa Benedict al XVI-lea

Săptămâna trecută, Papa Francisc a anunțat că Papa Benedict al XVI-lea nu se simte bine și a îndemnat credincioșii să se roage pentru sănătatea sa. Suveranul pontif a afirmat, pe 28 decembrie, că Benedict este „foarte bolnav” și a îndemnat oamenii să facă o rugăciune specială.

Ulterior, Vaticanul a confirmat că starea lui Benedict al XVI-lea s-a înrăutățit din cauza vârstei sale înaintate.

Papa Benedict al XVI-lea a fost conducător al Bisericii Catolice timp de aproape 8 ani, din 2005. El a ocupat Sfântul Scaun după moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

Fostul Cardinal Joseph Ratzinger, care s-a născut în Germania, avea 78 de ani în momentul în care a acceptat să devină Papă, devenind astfel și cel mai în vârstă bărbat ce a fost numit Papă.

În anul 2013, Benedict a uimit întreaga lume când a anunțat că renunță la rolul de Papă, devenind astfel primul pontif din ultimii 600 de ani care a făcut acest lucru.

Atunci, Papa Benedict spunea că face acest pas din cauza vârstei sale înaintate, precizând că „este nevoie de o minte și un trup puternic” pentru a conduce Biserica.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter