România trece la ora de vară în acest weekend

De Adina Radu, pe

În acest weekend, nu uitaţi să daţi ceasurile înainte cu 1 oră! Pe 25 martie România trece la ora de vară, ceea ce înseamnă că dormim cu o oră mai puţin,
însă ne vom bucura de duminică încolo de mai multă lumină. Ca în fiecare an dăm ceasurile cu o ora înainte, în ultima duminică din luna martie.

Cum afectează organismul trecerea la ora de vară

Organismul nostru are nevoie de cel puţin o lună pentru a se acomoda cu schimbarea orei. Cel mai indicat este să profiţi de lumina soarelui şi de faptul că se întunecă mai târziu şi să faci mişcare în aer liber, sport sau să îţi consumi energia cu activităţi care te relaxează. Asta va ajuta organismul să se odihnească mai uşor pe timpul nopţii şi să se readapteze la un nou ritm, cu atât mai mult cu cât ieşirea dintr-o iarnă cu temperaturi foarte mici s-a produs brusc.
E posibil ca tot în aceasta periodă să te confrunţi cu insomnii! Specialiştii spun că schimbarea orei poate afecta activitatea unor hormoni şi de aici pot apărea tulburări de somn. Şi tot în această perioadă se poate instala astenia de primăvară sau depresiile.
 

Cum afectează transportul schimbarea orei

Trenurile de călători vor pleca din staţii după ora oficială de iarnă până în noaptea de 24 spre 25 martie 2012 ora 03:00, care devine ora 04:00. După ora 4:00 trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând noua oră oficială.
Trenurile care se vor afla în circulaţie între 3:00 şi 4:00  în noaptea de 24 spre 25 martie, vor ajunge cu întârziere. Este vorba despre un număr de 43 de trenuri InterRegio şi 41 de trenuri Regio.
Între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după programul aflat în vigoare.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter