ONU, despre efectele pandemiei: „Suntem martori la un fenomen extins, foamete de proporții biblice”

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 22 aprilie 2020, 15:51
Șeful agenției ONU pentru asistență alimentară a avertizat că, din cauza pandemiei de coronavirus, lumea se va confrunta în curând cu o „foamete de proporții biblice”.

Potrivit lui David Beasley, directorul executive al Programului Alimentar Mondial, peste 30 de țări sărace ar putea trece printr-o perioadă de foamete extremă. Mai mult, el a explicat că în 10 din aceste țări deja există peste un million de oameni în pragul înfometării.

Nu este vorba despre oameni care adorm fără să fi mâncat. Vorbim de condiții extreme, stare de urgență, oameni care vor muri în lipsa hranei”, a declarat Beasley pentru The Guardian.

Nu e doar pandemie, ci o pandemie a foametei. Este o catastrofă umanitară și alimentară”, a explicat șeful ONU.

David Beasley a transmis acest mesaj și consiliului de securitate al Organizației Națuiunilor Unite și a avertizat liderii mondiali că trebuie să acționeze rapid.

Citește și: Medici din Spania: Decesele nu sunt provocate de coronavirus

Suntem martori la un fenomen extins, foamete de proporții biblice”, a subliniat el.

Un raport elaborate al ONU și alte organizații arată că cel puțin 265 de milioane de oameni se află în pragul înfometării, iar aceste numere vor deveni mult mai mari în urma pandemiei.

Dacă avem bani și menținem lanțurile de aprovizionare deschise, putem evita foametea. Putem opri tragedia dacă acționăm acum. Banii singuri nu vor fi suficienți. Avem nevoie de bani și de acces. Nu una sau alta, ne trebuie amândouă”, a mai spus Beasley.

Putem preveni foametea la nivel global. Dar trebuie să acționăm rapid și inteligent”, a precizat șeful ONU.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter