Avertisment ONU: Omenirea e aproape de „sinucidere colectivă” din cauza crizei climatice

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 iulie 2022, 12:18

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a transmis un avertisment cu privire la pericolul în care se află omenirea din cauza crizei climatice.

Șeful ONU le-a transmis miniștrilor din 40 de țări, reuniți la Berlin într-o conferință de două zile despre climă, cunoscută sub numele de Dialogul climatic de la Petersberg, că „jumătate din umanitate se află în zona de pericol, din cauza inundațiilor, secetei, furtunilor extreme și incendiilor de vegetație”, potrivit Digi24.

Citește și: Cu cine va face echipă Răzvan Fodor la Splash! Vedete la apă. Cine sunt ceilalți doi prezentatori

Transformările prin care au trecut fostele soții ale lui Cristi Borcea. Mihaela Borcea și Alina Vidican sunt astăzi de nerecunoscut

Tatăl lui Elon Musk a recunoscut că are un copil cu fiica lui vitregă. „Suntem pe Pământ pentru a ne reproduce!”

Cristina Bălan, despre declarațiile lui George Buhnici: „Vergeturile sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ar trebui să îmi fie rușine?”

Avertisment ONU: Omenirea e aproape de „sinucidere colectivă” din cauza crizei climatice

Nicio națiune nu este imună. Cu toate acestea, continuăm să ne hrănim dependența de combustibili fosili. (…) Avem de ales. Acțiune colectivă sau sinucidere colectivă. Este în mâinile noastre”, a spus Antonio Guterres.

Temperaturile extreme continuă să facă ravagii în întreaga lume. Și în România au fost anunțate pentru finalul săptămânii valori termice ce vor urca până la 40 de grade la umbră.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter